Losser Digitaal
Image default
Wonen

Zo wordt een schuurwoning gebouwd

Een schuurwoning laten bouwen. Een keuze die steeds vaker gemaakt wordt en een bouwstijl die steeds vaker terug te zien is in het straatbeeld. Maar hoe worden deze woningen nou eigenlijk gebouwd? Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op een huis laten bouwen.

De bouwmethode

Er zijn verschillende bouwmethoden die gebruikt kunnen worden voor het laten bouwen van een woning. Allereerst is er de traditionele bouwmethode. Er wordt dan een woning gebouwd op de daarvoor bestemde bouwplaats. Alle nodige materialen worden hier naartoe gebracht en er wordt beetje bij beetje een volledige woning neergezet.

Een andere, nieuwere manier van een woning laten bouwen is een prefab woning laten bouwen oftewel bouwen door middel van voorgefabriceerde onderdelen. Alle onderdelen van de prefab woning worden in een fabriek geproduceerd. Pas wanneer alle onderdelen klaar zijn worden deze getransporteerd naar de bouwplaats. Dan wordt de woning in elkaar gemonteerd. Een voordeel van deze bouwmethode is dat het proces stukken sneller gaat en dat er soms al in enkele weken een woning gerealiseerd kan worden. Dit geldt overigens niet alleen voor prefab schuurwoningen, maar ook voor andere soorten prefab woningen zoals prefab notariswoningen.

De kenmerken van een schuurwoning

Een schuurwoning is gemakkelijk te herkennen. Veel uiterlijke kenmerken van een schuurwoning duiden erop dat het de looks heeft van een traditionele schuur. Zo loopt het dak altijd in een punt. Daarbij zijn schuurwoningen vaak erg ruimtelijk ingericht en voorzien van grote glaspartijen, om zo de lichtinval te maximaliseren. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar is wel vaak terug te zien. Dit zorgt er dan ook voor dat de woning een modern uiterlijk krijgt.

prefab schuurwoning zijn vaak erg duurzaam. Zo zijn de materialen vaak ecologisch verantwoord. Dit zorgt ervoor dat dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Ook zijn schuurwoningen door het duurzame materiaal erg goed geïsoleerd. Ook dit draagt bij aan het creëren van een betere wereld.

https://houseoflo.nl/

Gerelateerde artikelen

Een gids voor het verkrijgen van een NIWO vergunning

Wat is een rentmeester?

Welke makelaarskosten komen er op je af bij het kopen van een huis?