Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wat is taxeren en wat kan een makelaar hierin betekenen?

Lees over de makelaar Amsterdam die uw woning precies kan taxeren. De waardebepaling voor verkoop huis Amsterdam is een vak apart, de taxateur houdt rekening met tal van factoren waardoor hij of zij de executiewaarde kan bepalen. Daaruit volgend komt dan de vraagprijs voor de woning.

 

Taxeren door de makelaar Amsterdam

Veel huiseigenaren proberen kort voor de taxatie de waarde van de woning te verhogen, en soms leidt dat tot een domper. Een enkele keer is er sprake van verwarring, een woningeigenaar had vernomen dat vlak voordat er kijkers komen om dan een cake te bakken. In de keuken hangt dan een heerlijke zoete geur, de potentiële kopers voelen zich er al gelijk thuis, en door dat gevoel is de woning snel verkocht. Het is een hele domper als u besluit om kort voor de taxatie een cake te bakken, en dat de taxateur dan alleen maar kijkt hoeveel vierkante meter de keuken is. Dat de taxateur dan tegelijk kijkt of dat de kookplaat elektrisch is, dat de woning een warmtepomp heeft en geen CV ketel, oftewel dat het een moderne woning is die zo van het aardgas af kan. Waardebepaling van een woning is dus heel rationeel, de makelaar hoeft geen gevoel bij het object te krijgen.

 

Soms willen kopers een woning die aan renovatie toe is

Verkoop huis Amsterdam is in feite altijd mogelijk. Niet één klant is hetzelfde. De één wil een modern appartement en die enkel decoreren en inrichten, de ander wil juist een woning met tuin zelf indelen. Een pand wat eigenlijk al jaren terug aangepakt moest worden door bouwvakkers en andere techneuten kan weleens snel verkocht worden. De nieuwe eigenaar gaat het renoveren, de badkamer die boven is komt dan beneden, en een achterkamer wordt bij de keuken getrokken. Kortom, de woning gaat voor een totale verbouwing. Een woning die aan renovatie toe is kan de makelaar adverteren als kluswoning, en die kunnen heel snel verkocht worden evenals huizen waar geen werk aan is.

 

Waardebepaling is een optelsom van factoren en komt nauwkeurig

Het is moeilijk om kort te omschrijven wat er allemaal bij taxeren komt kijken. Het is een gigantische optelsom van hoe groot is de woning, in welke wijk staat het huis, wat is de bouwkundige staat, tot of de woning op eigen grond of op een erfpacht kavel gebouwd is. Het is in feite wonderbaarlijk dat de makelaar precies tot een executiewaarde kan komen wat belangrijk is voor het verkrijgen van een hypotheek. In ieder geval is zelf de woning taxeren onmogelijk ook al doen velen het. Als voorbeeld er komt verderop in de straat een vergelijkbare woning te koop, dan even uit nieuwsgierigheid kijken voor de vraagprijs. Omdat het taxeren zoveel factoren heeft staat de prijs van die woning niet representatief voor de waarde van uw woning. Als u de waarde van uw woning wilt weten, zult u apart naar Groot Amsterdam makelaardij moeten gaan om het object te laten taxeren. De kans dat de woning verderop in de straat precies evenveel waard is dan uw woning is heel klein. Bekijk in ieder geval de website van Groot Amsterdam makelaardij en schroom niet om contact te leggen. De makelaars kunnen uw woning nauwkeurig taxeren, dan weet u precies de waarde.

https://www.huis-verkopen-amsterdam.nu/

Gerelateerde artikelen

Hoe pak ik de verbouwing van mijn badkamer aan?

Waarom je een airco aan zou moeten schaffen!

Zonnepanelen aanschaffen?