Losser Digitaal
Image default
Wonen

Visgraatvloer

Opzoek naar een nieuwe vloer? Of gewoon uitgekeken op je huidige vloer? Misschien is een visgraatvloer dan wel voor jou! Een visgraatvloer heeft een speels motief die goed gelegd kan worden met rechthoekige tegels of planken. Waar je voorheen de visgraatvloer kon vinden in oude herenhuizen, kan je hem tegenwoordig steeds vaker vinden in moderne huizen.

 

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraatvloer is een vloer die gelegd is in een visgraatmotief. Bij een visgraatmotief maak je gebruik van rechthoekige tegels of planken. Je legt deze planken of tegels in een hoek van 90 graden waarbij de kopse kant van de ene plank of tegel aansluit op de lange zijde van de andere plank of tegel. Door dit te blijven doen creëer je een speelse look in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of andere locatie in huis. Om een visgraatvloer te leggen heb je enigszins wel wat ervaring nodig, want zo gemakkelijk is het helaas niet. Je kan daarom altijd een specialist inschakelen die voor jou de visgraatvloer kan aanleggen.

 

Welke vloermotieven zijn er?

Naast een visgraatmotief zijn er ook nog andere vormen van plaatsing voor vloeren. Ten eerste heb je een volsteenverband. Dit houdt in dat elke tegel of plank op dezelfde manier geplaatst wordt. Hierdoor sluiten alle voegen op elkaar aan, waardoor dit motief ook wel een kruismotief genoemd wordt. Een motief die hier veel op lijkt is het halfsteensverband. Hierbij plaats je de tegels of planken niet direct op elkaar maar juist halverwege, hierdoor creëer je ook een speelse look. Een paar minder vaak voorkomende motieven zijn:

  • Dambordmotief
  • Diagonaalverband
  • Kwartsteenverband
  • Banen- of blokverband

Niet elke tegel of plank kan in elk verband of motief geplaatst worden. Sommige motieven zijn alleen mogelijk met vierkante tegels en andere motieven zijn juist weer alleen mogelijk met rechthoekige tegels of planken. Daarnaast is het verstandig om ook te kijken naar de grootte van de tegel of plank.

https://www.woon-boerderijmaja.nl/houten-vloeren/visgraatvloeren/

Gerelateerde artikelen

SUNS tuinmeubelen: Waar stijl en comfort samenkomen

Wat zijn veel gemaakte fouten bij het gebruiken van een wasmachine

Hoe denken inbrekers: tips om inbraak te voorkomen