Losser Digitaal
Image default
Wonen

Tips om de heg te snoeien

Het snoeien van een heg is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je tuin. Een goed gesnoeide heg ziet er niet alleen mooi uit, maar bevordert ook de gezondheid en groei van de planten. In deze gids delen we een aantal handige tips en trucs om je te helpen de heg op de juiste manier te snoeien en zo het beste resultaat te behalen.

 

Gebruik een snoeiladder 

Een snoeiladder ook wel een professionele plukladder genoemd is een handig hulpmiddel om bomen en struiken te snoeien. Om de snoeiladder te gebruiken, moet je eerst een stabiele ondergrond vinden om de ladder op te plaatsen. Zorg ervoor dat de ladder stevig staat en niet wiebelt. Klim dan omhoog en zet de ladder tegen de tak die je wilt snoeien. Gebruik de zaagbeugel en snoeikop om de takken te snoeien. Zorg ervoor dat je veiligheidsuitrusting draagt, zoals handschoenen en een helm, en dat je de juiste techniek gebruikt om te voorkomen dat je valt of gewond raakt. Werk altijd met een partner om extra veiligheid te waarborgen. Mocht je geen partner in de buurt hebben die je kan helpen dan adviseren we om een Henchman ladder te kopen. Deze ladders zijn gemaakt om de veiligheid te waarborgen. 

 

Heggenschaar mag niet ontbreken

Een heggenschaar is een handig hulpmiddel om heggen en struiken te snoeien. Om de heggenschaar te gebruiken, moet je de schaar vasthouden met beide handen en de messen langs de takken van de heg of struik bewegen. Begin onderaan en werk omhoog, waarbij je kleine stukjes tegelijk snoeit. Zorg ervoor dat je de schaar stabiel houdt en niet te veel kracht uitoefent, om te voorkomen dat de messen vast komen te zitten. Werk altijd met scherpe messen om een nette en efficiënte snede te maken. Draag handschoenen en een veiligheidsbril om jezelf te beschermen tegen doornen en takken.

 

Hoe moet je de heg snoeien?

Hieronder vind je vijf handige tips voor het snoeien van een heg:

 

1. Snoei op het juiste moment: het is belangrijk om de heg op het juiste moment te snoeien, afhankelijk van de soort plant. Voor de meeste heggen is het voorjaar of de zomer de beste tijd om te snoeien.

 

2. Gebruik het juiste gereedschap: zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt, zoals een heggenschaar of snoeiladder, om de heg op de juiste manier te snoeien.

 

3. Snoei gelijkmatig: zorg ervoor dat je de heg gelijkmatig snoeit, zodat deze er netjes en symmetrisch uitziet. Werk van onder naar boven en gebruik een touw of draad om de lijn van de heg te volgen.

 

4. Verwijder dode takken: verwijder dode takken en bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

 

5. Werk veilig: draag handschoenen en een veiligheidsbril om jezelf te beschermen tegen doornen en takken. Werk ook altijd met een partner om extra veiligheid te waarborgen, vooral bij het gebruik van een snoeiladder.

 

https://www.henchman.nl/professionele-plukladder/

Gerelateerde artikelen

Je slaapkamer een make over geven

Muurovalen

Kun je nat hout stoken?