Losser Digitaal
Image default
Wonen

My Home Office: een nieuwe manier van thuiswerken

Van thuis uit werken is iets dat de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Er zijn dan ook heel wat jobs waarbij je perfect online kunt werken en het niet per se nodig is fysiek op kantoor te verschijnen. Van thuis uit werken biedt je dan als werknemer verregaande flexibiliteit en je verliest ook geen tijd met het verplaatsen van en naar het werk. Jammer genoeg biedt thuiswerken niet uitsluitend voordelen aan maar met My Home Office kan je wel enkele van de nadelen beperken.

De juiste focus

Het grootste nadeel dat mensen vaak aanhalen als het gaat om van thuis uit te werken? Het feit dat de focus krijgen en behouden moeilijk is in de eigen vertrouwde omgeving. Je kijkt rond in het huis en al snel kan je afgeleid worden door alles wat er nog moet gebeuren. Zeker als er kinderen rondlopen of als jouw partner bijvoorbeeld ook thuis is kan dit flink moeilijk zijn. Nochtans hoeft dit niet het geval te zijn.

My Home Office: veraf maar toch vlakbij

My Home Office is een concept dat de voordelen van thuiswerken combineert met de voordelen van op kantoor werken. Je hebt een eigen afgesloten ruimte die volledig gewijd is aan het werk maar je hoeft niet de verplaatsing richting kantoor te maken. In essentie draait het om tuinkantoren die jou toelaten om in de nabijheid van jouw huis, meer specifiek de tuin, te werken. Het is een luxe thuiswerkplek waar je ontspannen kunt werken in een knap afgewerkte en zakelijke ruimte. Bovendien zijn de tuinkantoren altijd afgewerkt in duurzame materialen.

Heb je een vergunning nodig voor My Home Office?

Een basismodel van het tuinkantoor meet 3,2 bij 2,5 meter en is 3 meter hoog. Dit is al een behoorlijk bouwwerk maar het goede nieuws is dat je geen vergunning moet aanvragen om dit te plaatsen. Dit komt omdat de tuinkantoren zonder betonnen fundering worden geplaatst. Het tuinkantoor wordt bovendien prefab in elkaar gezet wat betekent dat je bij de levering in enkele uren tijd jouw eigen thuiswerkplek hebt staan. Via een grondkabel wordt het hele gevaarte direct op het stroomnetwerk aangesloten. Het hele gevaarte wordt met behulp van een hijskraan over de woning getakeld. Je zit dus ook niet met een hele verhuis doorheen jouw woning.

En in de winter dan?

In de winter lijkt het niet echt aanlokkelijk om in een houten hut in de tuin te gaan werken. Nochtans hoef je je daarover geen zorgen te maken. Het tuinkantoor is sterk geïsoleerd afgewerkt en wordt beschouwd als volledig winterproof. Een klein verwarmingselement is al ruimschoots voldoende om gezellig in een T-shirtje de koude temperaturen te trotseren.

https://myhomeoffice.nu/nl

Gerelateerde artikelen

Nieuwe auto, geen garage?

Betaalbaar en dichtbij Amsterdam wonen is goed te doen

Plafond laten spuiten