Losser Digitaal
Image default
Wonen

Het belang van een goede schutting

Bijna iedereen die een tuin heeft, heeft daar ook een schutting in staan. Schuttingen zijn te koop in vele soorten en maten. Waarom is het hebben van een goede schutting zo belangrijk?

Privacy

Een schutting zorgt in de belangrijkste plaats voor privacy. Doorgaans kan je niet door een schutting heen kijken. In Nederland staan sommige huizen erg dicht op elkaar, zoals de welbekende rijtjeshuizen. Jouw huis grenst direct aan het huis van je buurman, net als de tuin. Zonder schutting kunnen de buren onbeperkt in jouw tuin kijken. Als jij op een warme zomerdag aan het genieten bent van de zon, wil je dat liever niet. Ook beschermt de schutting jou tegen inkijk van langsrijdend verkeer of langslopende mensen. Op die manier zit jij beschut en hoef je niet bang te zijn dat je bekeken wordt in je eigen tuin. 

Weinig onderhoud

Vooral een goede kwaliteit schutting ziet er mooi uit en heeft weinig onderhoud nodig. Het kopen van een schutting kan wel aardig wat geld kosten, maar als het goed is gaat het ook jaren mee. Sommige mensen kiezen voor coniferen als afscheiding in de tuin. Dat kan ook heel mooi zijn, maar dit vergt veel onderhoud. Zo moeten de coniferen regelmatig gesnoeid worden en er zit veel ongedierte in. Bij een schutting heb je daar geen last van. Je zet het neer en daarna hoef je er bijna niet meer naar om te kijken. Af en toe heeft het een schoonmaakbeurt nodig, maar dat is het dan ook wel.

Gezelligheid

Een schutting kan ook bijdragen aan de gezelligheid in de tuin. Je kan er van alles aan ophangen, zoals posters, plantjes en lampjes. Door er verlichting aan op te hangen, krijgt je schutting ook nog eens een dubbele functie, want je ziet op die manier waar je loopt in de tuin. De plantjes die je eraan ophangt zorgen voor meer groen in de tuin. Door een poster aan de schutting te hangen, breekt het de tuin en het fleurt er ook van op.

 

Gerelateerde artikelen

Verfraai Uw Slaapkamer met Goedkope Muurstickers

Linger OG: Makelaarskantoor Amsterdam Noord

Maak gebruik van een verhuisservice