Losser Digitaal
Image default
Wonen

4 dingen om over na te denken bij nieuwe verwarming in huis

Als de manier van verwarmen in jouw woning verandert moet worden of als je een nieuw huis wilt bouwen en een andere manier van verwarmen wilt toepassen, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Er zijn verschillende manieren van verwarmen die elk voor- en nadelen hebben. Zo is het bijvoorbeeld milieuvriendelijker om de woning te verwarmen door gebruik te maken van duurzame energiebronnen, maar moet je daarvoor ook andere zaken regelen. We hebben 4 punten op een rij gezet waar je rekening mee moet houden als je nieuwe verwarming in huis neemt.

1. Van het gas

Als er naar een andere manier van verwarmen wordt gekeken, dan is dat vaak ook om ervoor te zorgen dat er geen gas meer gebruikt hoeft te worden. Stoppen met het gebruiken van gas is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Als je overstapt op duurzame energie en geen gebruik meer wilt maken van gas, dan moet je ook rekening houden met andere zaken. Zo kan er bijvoorbeeld geen gebruik meer worden gemaakt van een gasfornuis en zul je een inductieplaat nodig hebben. Dit is een zeer zuinige manier om elektrisch te koken.

2. Isolatie

De isolatie van de woning moet ook tiptop in orde zijn. Dat betekent dat het dak goed geïsoleerd moet zijn, de muren en de ramen. Hiervoor kunnen eventueel nieuwe ramen en kozijnen worden geplaatst die goed afgedicht worden. Zo ontsnapt er geen warmte in de winter en geen koelte in de zomer.

3. Manier van verwarmen

De volgende stap is nadenken over de nieuwe manier van verwarmen. Je wilt van de cv-ketel af en geen gas meer gebruiken. Als je gebruik maakt van een pellethaard als warmtebron dan kun je het hele huis verwarmen op een zeer duurzame manier. Pelletkachels worden gestookt met speciale korrels die zeer duurzaam zijn. Ze branden lang en geven veel warmte af. Als er een kanaalsysteem in het huis aanwezig is of aangelegd wordt, dan kan de kachel hierop worden aangesloten zodat het hele huis verwarmd kan worden.

4. De kosten

Denk ook na over de kosten die je wilt uitgeven. De aanschaf en installatie van een pelletkachel brengt natuurlijk kosten met zich mee. Die kunnen op het oog in eerste instantie hoog lijken. Houdt er rekening mee dat de energienota ook flink omlaag gaat. De kosten die je maakt voor de aanschaf en installatie zijn dus een investering die je snel terug zult verdienen.

https://www.ts24.nl/blog.php/item/198/10-tips-voor-alternatieve-verwarming-van-je-huis

Gerelateerde artikelen

De mogelijkheden van een Cinewall

Rioolreiniging in Amsterdam

De zoektocht naar de perfecte lamp