Losser Digitaal
Image default
Tech

Waarom moet jij nu beleggen in aandelen?

Veel mensen beginnen met beleggen. Tegenwoordig is de rente op spaargeld 0%. De inflatie neemt wel toe en dit betekent dat je geld de aankomende jaren minder waard wordt. Het is daarom goed om te beleggen. Zo kan je beleggen in aandelen, obligaties of het handelen in CFD’s waarbij je speculeert op een prijsbeweging. Lees hieronder meer informatie over het beleggen, het kiezen van een geschikte broker, het openen van een demo account en over rendement. 


Kies een geschikte broker

Allereerst is het goed om een geschikte broker te kiezen. Een broker maakt het voor consumenten mogelijk om te beleggen. In Nederland zijn er veel brokers beschikbaar. Voor mensen die er weinig kennis van hebben is het daarom goed om reviews te lezen van de beschikbare brokers. Er zijn veel vergelijkingssites waar je bijvoorbeeld een Etoro review of Plus500 review kan lezen. Hierdoor kom je erachter wat de voor- en nadelen zijn en hoe je een account kan openen. Op Youtube zijn daarnaast ook veel video’s te vinden die je kunnen helpen met het kiezen van een geschikte broker, bij de start van beleggen en bij interessante aandelen. Ook wordt er uitleg gegeven over bijvoorbeeld: ETFs, CFD’s, hefbomen en koersverwachtingen.

 

Demo account openen

Bij veel bekende brokers is het mogelijk om een demo account te openen voor je aan de slag gaat. Hierdoor kom je erachter hoe je bijvoorbeeld kan handelen in CFD’s, hoe het platform werkt en lees je extra informatie over bepaalde bedrijven in hun kennisbank. Wanneer je gaat handelen in CFD’s is het goed om een demo account te openen omdat werken met hefbomen niet voor de beginnende belegger is.

 

Rendement behalen

Hoewel het uiteraard geheel afhankelijk is van de aandelen waarin je wil beleggen, wat voor type belegger je bent en tal van andere zaken, is het mogelijk om rendement te behalen. Denk aan de vorm van dividend en dat een aandeel in waarde stijgt. Het risico dat je geld minder waard wordt is wel aanwezig, maar dit is ook het geval wanneer je het simpelweg op de bank laat staan. 

 

Het beleggen is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Er zijn veel brokers en daardoor is het lastig om de beste te kiezen. Bekijk verschillende sites voor je een account opent. Beleg alleen geld dat je kan missen en kies niet alleen voor risicovolle beleggingen. 

Beleggen kent risico’s, je kan je inleg verliezen

 

Gerelateerde artikelen

HP huismerk cartridges werken niet. HP printer update!

Invloed van fleet management software op klanttevredenheid

Schaalbaarheid van e-commerce met PIM-systeem