Losser Digitaal
Image default
Tech

Op zoek naar computeronderdelen? Denk dan aan deze 5 opties!

Ben jij momenteel op zoek naar enkele computeronderdelen? Dan heb je vast al door dat het best lastig is om met deze zoektocht bezig te zijn. Er zijn immers vele manieren om aan deze onderdelen te komen. Ben jij benieuwd welke opties je allemaal hebt? In deze blog leer je precies op welke manieren jij aan computeronderdelen kunt komen. Tevens leer je wat de voordelen zijn van elke optie. Zo krijg je een accuraat beeld van alle keuzes die er zijn.

Refurbished

Ten eerste kun je refurbished computeronderdelen aanschaffen. Deze optie is niet meteen het eerste waar mensen aan denken, maar toch moet deze optie zeker serieus worden genomen. Dit komt doordat refurbished computeronderdelen vele gunstige kenmerken hebben. Refurbished houdt in dat een tweedehands onderdeel is gerestaureerd tot de originele staat. Daardoor weet je zeker dat bijvoorbeeld Dell reserve onderdelen helemaal in orde zijn. Tevens is de prijs van refurbished onderdelen een stuk lager. Dit maakt deze onderdelen ook perfect als je bijvoorbeeld Dell onderdelen nodig hebt. Tot slot is dit type onderdelen ook duurzaam en daardoor beter voor het milieu. Al met al zijn refurbished computeronderdelen een meer dan interessante keuze.

De oorspronkelijke maker

De meest populaire optie om computeronderdelen te halen, is door ze nieuw te kopen. Vaak gebeurt dit via de webpagina van de originele maker of een webwinkel. Deze optie is vrijwel altijd het duurst. Dit is wel iets om rekening mee te houden wanneer je over een beperkt budget beschikt. Het voordeel van deze optie is dat je op deze manier wel de allernieuwste computeronderdelen kunt aanschaffen en zeker weet dat ze compatible zijn. Normaliter is dit via de andere methodes niet mogelijk doordat deze computeronderdelen net op de markt zijn verschenen. Wanneer jij bijvoorbeeld de nieuwste Dell onderdelen wilt, is deze optie het overwegen waard.

Tweedehands onderdelen

De derde optie die er is voor het kopen van computeronderdelen, is door voor tweedehands te kiezen. Deze onderdelen zijn dus al eerder gebruikt. Daardoor is de kans groter dat er sporen zijn van licht tot zwaar gebruik. In tegenstelling tot refurbished computeronderdelen zijn deze tweedehands onderdelen niet gerestaureerd. Als gevolg hiervan is het aannemelijk dat deze onderdelen een defect kennen of sneller aan het einde van hun levensduur komen. Wees je hiervan dus goed bewust voordat je deze optie kiest.

Een hele computer kopen

Tot slot is het ook een optie om een hele computer te kopen. Wanneer jij naar een specifiek onderdeel zoekt, is de kans groot dat je een computer tegenkomt die over dit onderdeel beschikt. Veel verkopers willen alleen echter de computer verkopen in plaats van alle onderdelen afzonderlijk. Dit scheelt hen immers veel gedoe. Het nadeel aan deze methode is dat je dus een hele computer moet kopen voor een onderdeel. Daardoor is de kans aanzienlijk groot dat je meer betaalt vergeleken met tweedehands of refurbished. Desondanks is dit een optie voor degenen die graag ‘out of the box’ denken.

Gerelateerde artikelen

De handigheid en zuinigheid van een container pers

Complete set off grid zonnepanelen

Waarom jij een robotstofzuiger moet kopen?