Losser Digitaal
Image default
Tech

Hoe werkt het fireball vissen op roofvis?

De fireball montage heeft in de afgelopen jaren toch wel de grootste boost gemakt voor het vissen met doodaas op roofvis. Deze methode is zo effectief doordat je actief met doodaas aan de slag gaat en hierdoor grote oppervlaktes uit kan vissen binnen een korte tijd. De fireball is een loodkop met een haak eraan. Deze haak wordt door de kop van de aasvis bevestigd. Om te zorgen voor extra inhaking, is het een optie om nog een stinger aan de fireball te bevestigen!

Er zijn twee manier om met de fireball vanuit de boot te vissen. Dit werkt als volgt, je kunt met de fireball met of zonder dobber vissen. Wanneer je met de fireball onder de doodaas dobber wilt vissen, zul je een special trolling dobber moeten gebruiken. Deze dobber zorgt ervoor dat de aasvis met de fireball niet omhoog komt. Wanneer je met de fireball zonder dobber wilt vissen, zul je de fireball rechtstreeks op de onderlijn monteren en recht onder de top van de hengel bevestigen.

Het vissen met de fireball kan zowel voor het vissen op snoek als snoekbaars ontzettend populair zijn. Voor het vissen op snoek kan goed onder de dobber worden gevist of rechtstreeks onder de top. Hiervoor worden doorgaans middelmaatse of grote aasvissen gebruikt. Denk aan vissen van zo’n 15 tot 30cm. Voor het vissen op snoekbaars wordt meestal gebruik gemaakt van kleinere vissen. Dit zijn doorgaans vissen van 10-20cm.

Er zijn veel plekken die erg geschikt zijn voor het fireball vissen. Denk aan pilaren, waar je mooi bij langs kan varen. Diepe kuilen kunnen ook zeer succesvol zijn, snoeken en vooral snoekbaarzen wachten vaak in diepe kuilen waar de aasvis overheen zwemt. Ze zullen de fireball dan perfect vanaf de onderkant kunnen belagen. Ook zijn plekken met overhangende takken, bruggen en andere obstakels erg succesvol. Wanneer je beschikt over een dieptemeter, kun je ook erg goed de witvis zoeken, wanneer je hier omheen blijft trollen zul je vanzelf de snoek of snoekbaars vinden! Je zult af en toe een hartverzakking krijgen van de kneiter harde aanbeten, maar dat is de moeite meer dan waard!

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je als ondernemer bijdragen aan het circulaire gebruik van IT-apparaten?

Wat te doen bij een gaslekkage?

AI medewerker nodig in jouw organisatie?