Losser Digitaal
Image default
Tech

Hoe verwarm je een Intex zwembad – 5 beste manieren

Nu het voorjaar in volle gang wil je natuurlijk weer je Intex zwembad opzetten. Maar aangezien het toch nog fris weer kan zijn wil je uiteraard van je Intex zwembad genieten met verwarmd water. Hier leggen we uit hoe je een Intex zwembad kunt verwarmen om ook tijdens koudere dagen een warme zomer omgeving te krijgen.

 

Als eigenaar van een Intex zwembad kan het een uitdaging zijn om het water warm genoeg te houden om in te zwemmen. De beste manier om dit te doen is meestal met een verwarmer, en er zijn tegenwoordig vele soorten verwarmers op de markt. Als je moeite hebt met het kiezen van een geschikte Intex zwembad verwarming, kun je de volgende soorten bekijken.

 

Hoe kies je de juiste Intex zwembad verwarming

 

Zwembad verwarming is van vitaal belang om het water van je Intex zwembad ook tijdens de koude maanden zwembaar te houden voor jou en je gezin. Het houdt het zwembad warm voor een betere zwemervaring.

 

Als je het moeilijk vindt om een Intex zwembad verwarming te kiezen, kun je overwegen om eerst de volgende vragen te beantwoorden:

 

  • Wat is de totale grootte van je Intex zwembad?
  • Naar welk type zwembad verwarming ben je op zoek?
  • Hoeveel ben je bereid uit te geven aan een Intex zwembad verwarming?
  • Hoeveel verwacht het zwembad te gebruiken in koude maanden?

 

Als je eenmaal een antwoord op deze vragen hebt, kun je gemakkelijker een beslissing nemen over welke zwembad verwarming je moet kopen.

 

Soorten Intex Zwembad verwarmers

 

Intex zwembad verwarmers worden vaak gemeten in BTU ofwel British Thermal Unit. Als een hogere BTU wordt aangegeven betekent dat hoe sneller het apparaat je zwembad kan verwarmen.

 

Gas zwembad verwarmers

 

Het gebruik van gasverwarmers is een van de meest voorkomende manieren waarop je een Intex zwembad kunt verwarmen, aangezien het vrij eenvoudig te gebruiken is. En het kan je Intex zwembad snel verwarmen. De meeste gasverwarmers gebruiken propaangas of aardgas.

 

De BTU die je nodig heeft zal sterk afhangen van de grootte van het zwembad. Hoe groter het is, hoe hoger de BTU die je zwembad nodig heeft voor gasverwarming.

 

Warmtepompen

 

Warmtepompen werken op basis van zowel elektriciteit als omgevingslucht of op basis van elektriciteit en een waterbron. Warmtepompen zijn een efficiëntere manier om een Intex zwembad te verwarmen. Het grootste nadeel van warmtepompen is dat ze duurder zijn in aanschaf dan een gasverwarming.

 

Zonne verwarmingssysteem

 

Het gebruik van een zonne verwarmingssysteem is een andere geweldige manier om je Intex zwembad te verwarmen. Het kan duur zijn om het op te zetten, maar een zonneverwarmingssysteem voor je zwembad is veel betaalbaarder om te installeren dan een zonneverwarming voor je huis. En je hoeft er geen maandelijkse kosten voor te betalen.

 

Het systeem werkt door gebruik te maken van uw geïnstalleerde zonnepanelen om warmte van de zon naar het zwembad over te brengen door het zwembadwater er doorheen te laten stromen. Een zonneverwarming verwarmt het zwembad niet zo snel als een gasverwarming dat zou doen.

 

Zonne dekzeilen of dekens

 

Een goedkope manier om je zwembad te verwarmen is door gebruik te maken van solar afdekzeilen of dekens. Deze zijn gemaakt van plastic materiaal dat is ontworpen om de warmte van de zon of de warmte die door uw zwembad verwarming wordt geproduceerd vast te houden.

 

Voor degenen die in warmere klimaten wonen, kan het gebruik van solar covers om je zwembad te verwarmen voldoende zijn zodat je geen Intex zwembadverwarming meer hoeft te kopen.

 

Maar als de solar afdekkingen niet voldoende zijn om uw Intex zwembad de gewenste temperatuur te geven, dan kunt u ervoor kiezen een krachtigere zwembad verwarming aan te schaffen en deze aan te vullen met een solar zwembadafdekking om de warmte beter vast te houden.

Gerelateerde artikelen

Hoe een app je werk veiliger kan maken

Wat te doen bij een gaslekkage?

Celrubber van goede kwaliteit bestellen