Losser Digitaal
Image default
Tech

Hoe gebruik je preventief onderhoud

Preventief onderhoud kan er voor zorgen dat je fabriek een hogere omzet maakt en een lagere downtime krijgt. Echter om preventief onderhoud te gebruiken zul je enkele dingen moeten weten hoe je het beste preventief onderhoud kunt toepassen.

Wat is preventief onderhoud

Preventief onderhoud is ingepland onderhoud aan machines binnen een fabriek voordat deze machines het onderhoud nodig hebben door schade of uitval. Dankzij het gebruik van preventief onderhoud zorg je niet alleen voor dat je minder schade en uitvallen krijgt maar ook dat de omzet hoger wordt. Dit komt omdat de efficiëntie van de machines hoger is als de machine optimaal loopt en een hogere efficiëntie betekend een grotere betrouwbaardere output. En deze output wordt vertaal in een hogere omzet.

Hoe gebruik je preventief onderhoud

Er zijn meerdere manieren waarop je preventief onderhoud kunt gebruiken om jouw fabriek beter te laten lopen. De beste is via een digitale applicatie die bijhoudt wanneer de laatste keer een machine is onderhouden. Zo kun je wanneer de applicatie laat weten dat je onderhoud moet voeren een onderhoud sessie plannen. In een onderhoud sessie kijk je naar waar de mogelijke punten zijn waar de machine kapot kan gaan. Sommige onderdelen moeten vaker vervangen worden en dankzij preventief onderhoud kun je er voor zorgen dat ze worden vervangen voordat ze kapot gaan. Zo zorg je dat er nooit een lange downtime is.

Waarom zou je preventief onderhoud gebruiken

Preventief onderhoud is de beste manier om er voor te zorgen dat de omzet van jouw fabriek niet alleen hoger wordt maar dat je ook minder downtime hebt en onnodige kosten bespaart van een machine die kapot gaat. Dankzij preventief onderhoud zorg je er voor dat je fabriek zo efficiënt mogelijk loop en de totale omzet die je maakt

https://ezfactory.nl/preventief-onderhoud/

Gerelateerde artikelen

Werken in de techniek doe je bij Kuijpers.

Productieplanning van software optimaliseren

Is een Chromebook kopen het waard?