Losser Digitaal
Image default
Tech

Hoe een app je werk veiliger kan maken

Als je met chemicaliën werkt, is veiligheid het een enorm groot onderwerp. Logisch ook, gevaarlijke stoffen kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu wanneer er onzorgvuldig mee wordt omgegaan. Mensen die met chemicaliën werken lopen extra risico. Daarom is informatievoorziening enorm belangrijk voor ze. Voor die veiligheid zorgen bedrijven zoals de VIB fabriek. Zij regelen de zogehete SDS’s (safety data sheets) voor bedrijven die chemicaliën produceren, verwerken, importeren of er zelf mee werken.

 

Wat is een SDS?

Een SDS is een lijst met richtlijnen waaraan alle betrokken partijen aan moeten voldoen. Het werk van de VIB fabriek is enorm belangrijk werk dat er vooral op gericht is om ongevallen op individuele schaal, bedrijfsschaal en zelfs op nationale en internationale schaal te voorkomen. Om die richtlijnen af te bakenen gebruiken ze SDS’s.

 

PIKA, de APP van de VIB fabriek

De VIB fabriek is er niet alleen verantwoordelijk voor om de risico’s af te bakenen. Het is ook belangrijk dat de inhoud van die safety data sheets wordt nageleefd. Om die reden is informatievoorziening enorm belangrijk. Er zijn meerdere partijen betrokken bij het werken met chemicaliën. Zo is er de leverancier, de inkoper en de eindgebruiker. Het is voor de eindgebruiker belangrijk om direct inzicht te krijgen in waar hij/zij mee werkt en wat de richtlijnen en risico’s zijn voor het werken met dit product. In veel bedrijven gaat dat nog steeds analoog. Dit komt echter ten nadelen van de snelheid en precisie waarmee kennis en informatie overgedragen wordt. Als je met chemicaliën werkt is het essentieel dat je goed geïnformeerd bent. Met die reden heeft de VIB fabriek een app ontwikkeld, genaamd: “PIKA”.

 

Hoe werkt PIKA?

Het is eigenlijk heel simpel. PIKA is een digitale database die fungeert als platform tussen alle betrokken partijen. Van producent tot eindgebruiker. Zo heeft iedereen de gewenste informatie gecentraliseerd en direct binnen handbereik. Op die manier kunnen mensen die met chemicaliën werken veiliger en zorgvuldiger te werk gaan! Wel zo fijn dat iedereen het ’s avonds gewoon weer lekker kan aanschuiven bij het familiediner.

https://www.devibfabriek.nl/

Gerelateerde artikelen

Verdieping in lassen Nijmegen

Siemens wasmachine storing

Een professioneel lasbedrijf inhuren doe je hier