Losser Digitaal
Image default
Tech

Grote bestanden versturen

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Dit heeft dan ook meerdere voordelen. Je bent namelijk geen tijd kwijt aan het reizen. Dit is voordelig voor zowel de werkgever als de werknemer. De werkgever hoeft dan namelijk geen reisvergoeding te betalen. De werknemer is dan minder tijd aan reizen kwijt. Ook is er dan meer ruimte op het kantoor. De manier van samenwerken is daardoor ook helemaal veranderd. Je werkt vaak gezamenlijk online met andere collega’s en je moet dan regelmatig grote bestanden versturen. Maar hoe kun je dit het beste doen? In dit artikel geven wij enkele tips, want er zijn verschillende mogelijkheden. We bespreken deze mogelijkheden en vervolgens de verschillende voordelen en nadelen.

 

Dropbox

Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om bestanden te versturen via de Dropbox. Dit is een algemeen online platform en daar kunnen verschillende mensen bestanden uploaden. Vervolgens hebben de mensen die zijn aangesloten bij een account op Dropbox de mogelijkheid om deze bestanden in te zien. Daarnaast hebben ze ook de mogelijkheid om de bestanden naar hun eigen elektronische apparaat te halen. Het is dus heel handig om te gebruiken voor het werk.

Tegelijkertijd brengt het ook verschillende nadelen met zich mee. Als een account wordt gedeeld met een kwaadwillende, dan kan deze alle bestanden ook inzien en zelfs verwijderen. Bovendien is de beveiliging bij een gratis account niet optimaal. Je kunt echter ook een betaalde versie nemen. Dan heb je nog meer opslagcapaciteit en de beveiliging is doorgaans ook een stuk beter.

 

WeTransfer

WeTransfer is ook een goede methode voor grote bestanden versturen. Dit werkt anders dan Dropbox. Bij WeTransfer kun je de bestanden uploaden naar de server. Vervolgens krijg je een persoonlijke link. Deze kun je doorsturen naar de persoon die de bestanden moet ontvangen. Hij of zij kan ze vervolgens naar zijn eigen device downloaden. Ook deze methode heeft zijn voordelen en nadelen. De link kan namelijk ook bij verkeerde mensen komen. Deze kunnen vervolgens ook de bestanden downloaden. Gelukkig heb je wel de mogelijkheid om er een wachtwoord aan te verbinden. Het voordeel van deze methode is dat de bestanden automatisch worden verwijderd van de service. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de bestanden langdurig op internet blijven circuleren.

 

USB-stick

Ook kun je voor een relatief oude methodiek gaan om bestanden te versturen. Je kunt hiervoor namelijk de USB-stick gebruiken. Het is wel een ietwat omslachtige methode om bestanden naar iemand anders zijn device te versturen, maar het is wel relatief veilig. Het punt is namelijk dat je geen internet nodig hebt om de bestanden op een ander device te zetten. Een ander voordeel van de USB-stick is dat je de bestanden fysiek in je bezit hebt. Daarnaast kent een USB-stick ook enkele nadelen. Je kunt de USB-stick namelijk ook verliezen. In dat geval kan iemand anders met je gegevens aan de haal gaan. Ook ben je dan alle bestanden kwijt.

Al met al zijn er dus verschillende methodes voor grote bestanden versturen. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad.

 

Gerelateerde artikelen

Werken in de techniek doe je bij Kuijpers.

Schaalbaarheid van e-commerce met PIM-systeem

Wat te doen bij een gaslekkage?