Losser Digitaal
Image default
Tech

Een zakelijke auto kopen: dit moet je weten

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je veel kilometers moet maken, kan het wellicht een idee zijn om een zakelijke auto aan te schaffen. Je eigen privéauto kan je dan gewoon bij huis laten staan en hoeft niet te lijden onder de kilometers die jij moet maken voor je bedrijf. Je privéauto gaat daardoor langer mee. Een zakelijke auto kent nog meer voordelen.

Gebruikskosten declareren

Een van de voordelen van in een zakelijke auto rijden, is dat je de afschrijvingskosten en de gebruikerskosten mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dat betekent dat de kosten voor de afschrijving, het onderhoud en de brandstof bij de belastingdienst opgegeven mogen worden waardoor je daar weer een deel van terug krijgt. Je mag de auto wel voor privédoeleinden gebruiken, maar wel slechts 500 kilometer per jaar. Ga je daar overheen, betaal je daar bijtelling voor. Om precies te weten hoeveel kilometers je privé en hoeveel je zakelijk hebt gereden, is het verplicht om te zorgen voor een kilometerregistratiesysteem dat het aantal gereden kilometers bijhoudt. Door een dergelijk systeem aan te schaffen, hoef je nooit bang te zijn voor het maken van een fout in je rittenadministratie

Elektrisch rijden

Kies je ervoor om elektrisch te gaan rijden met je zakelijke auto, dan is de bijtelling die je betaalt voor je privékilometers beperkt. Omdat elektrisch rijden beter is voor het milieu dan rijden met een auto op benzine of diesel, wil de overheid dit zo goed mogelijk promoten. Ze willen zoveel mogelijk mensen overhalen om elektrisch te gaan rijden, waardoor de voordelen nu nog erg groot zijn ten opzichte van het rijden op diesel of benzine. In de toekomst zullen er nog meer beperkende maatregelen ingevoerd worden om het rijden op benzine of diesel te ontmoedigen. De voordelen voor het elektrisch rijden komen dan ook steeds meer te vervallen. Het is daarom een verstandige keus om die overstap nu al te maken en nog te profiteren van de voordelen die het met zich meebrengt. 

 

https://www.accredis.nl/

Gerelateerde artikelen

Een professioneel lasbedrijf inhuren doe je hier

Webdesigner worden

3 tips voor een professionele bezoekersregistratie, want uw ontvangst is uw visitekaartje!