Losser Digitaal
Image default
Tech

De werking van een VPN

De werking van een VPN

 

Een Virtueel prive netwerk zorgt ervoor dat uw computer verbinding maakt met een externe server. Alle internet activiteiten lopen dan dus via die externe server met een ander ip adres dan uw eigen, daardoor bent u anoniem en kunt u niet gehackt worden door hackers. De verbinding tussen uw computer en de externe server is encrypted en daarom perfect voor uw privacy. 

 

Veilig werken van op afstand

De coronacrisis zet het toenemend belang van thuiswerken nog maar eens in de verf. Maar wie van huis uit werkt, heeft toch vaak gegevens nodig die op het bedrijfsnetwerk te vinden zijn. En dat geldt bij uitbreiding ook voor wie van om het even waar remote werkt. Die interactie tussen de werknemer op afstand en het interne netwerk van het bedrijf is uiteraard niet voor andermans ogen bestemd. Al die gevoelige data moet binnenshuis blijven. Daarom heb je als werknemer en werkgever nood aan een VPN, een zogenaamd virtueel privé netwerk waarop een ander niks te zoeken heeft.

 

VPN Nederland

 

Als we er even een onafhankelijke vergelijkende test bijnemen, dan zien we dat de eerste plaats bezet wordt door VPN Nederland. VPN Nederland is een relatief jonge speler op de markt die van bij het begin hoge ogen gooide. Zoals blijkt uit de naam, heeft deze aanbieder binnen Nederland een streepje voor. Het merendeel van hun servers staat immers in Nederland. Maar ook op cruciale plaatsen elders in de wereld zijn er servers beschikbaar. Niet alleen de thuiswerkende bediende maar ook de reizende werknemer kan zo gebruik maken van de veilige VPN. Daarnaast blijken de aangeboden verbindingen ook nog eens supersnel. Ook de scherpe prijzen voor de VPN-services zijn een reuze meevaller. Je hoeft dus eigenlijk al niet veel verder te kijken. VPN Nederland biedt software aan voor alle gangbare besturingssystemen op PC en smartphone en gaat er prat op dat er geen enkel logbestand bijgehouden wordt van de data die langs hun servers passeert. Zo is jouw privacy maximaal beschermd.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom moet jij nu beleggen in aandelen?

Meester worden in Social Media Adverteren: Veelzijdige Tools voor Effectieve Marketing.

Het belang van de koplamp: waarom je ze moet controleren