Losser Digitaal
Image default
Tech

Black Magic camera

Een Black Magic camera is een zeer kleine videocamera, waarmee opnamen gemaakt kunnen worden in hoge kwaliteit. Door de gebruikte kleurtechnologie en de opnamefuncties die je in RAW-formaat kunt gebruiken is het mogelijk om met deze kleine camera beelden te maken van professioneel niveau. Dankzij de ingebouwde microfoons is ook het niveau van het geluid dat door de camera wordt opgepikt alleszins acceptabel. De hoogste kwaliteit waarin de camera kan opnemen is 4K, maar hij kan ook beelden maken in Ultra HD en HD.

 

Waarvoor wordt de camera gebruikt?

Omdat deze camera zo klein is kan hij op allerlei manieren worden toegepast. Het is een ideaal toestel om modeshows, reisverslagen, sportprestaties, bruiloften en dergelijke te maken. Doordat hij zo klein is kun je de Black Magic camera gemakkelijk meenemen als je op reis bent. De kwaliteit van de beelden is echter goed genoeg om te gebruiken in professionele producties. Daarom wordt deze camera ook wel ingezet voor het opnemen van documentaires en films. Kortom, het toepassingsgebied voor deze camera is erg groot.

 

Technische details

Om een indruk te krijgen van de beeldkwaliteit; bij opnames in 4K hebben de beelden een resolutie van 4096 x 2160 pixels en dan kunnen er 60 frames per seconde worden opgenomen. Opnames in HD hebben een resolutie van 1920 x 1080 pixels, maar er worden dan wel 120 frames per seconde opgenomen. Er is keus uit diverse opnameformaten. Als je de beelden achteraf wilt bewerken is RAW het handigst. Wat aansluitingen betreft heeft de camera de volgende connectoren: HDMI type A, een mini XLR met fantoomvoeding, 3,5 mm stereo input, 3,5 mm stereo koptelefoon en USB type C.

 

Accessoires

Standaard werkt de Black Magic camera op LP-E6 accu’s. Om de opnametijd met ongeveer 2 uren te vergroten kun je een extra battery pack krijgen. Voor gebruik in een studio kun je de bijgeleverde 30 Watt voeding gebruiken. Opnames worden gemaakt op een SD kaart. Als je meer opslagruimte nodig hebt kan dat door op te nemen op een voldoende snelle SSD met behulp van de USB-C connector. Als extra accessoire wordt ook software van DaVinci Revolve Studio meegeleverd.

 

https://www.gearbooker.com/nl/p/blackmagic-pocket-cinema-camera

Gerelateerde artikelen

De soepele AFAS implementatie

Hoe gebruik je preventief onderhoud

Het vergelijken van internetproviders