Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Nu Leren omgaan met agressie

Wanneer je spreekt van agressie  is dat wanneer iemand andermans grenzen overschrijdt, bewust schade berokkent of met woede probeert iets te bereiken. Er zijn grofweg vier soorten agressie. Bij het omgaan met agressieve mensen is de manier van communiceren van belang, omdat jouw gedrag een reactie uitlokt bij de ander. Door je eigen manier van communiceren goed te kennen (en te kiezen) kun je beter omgaan met agressieve mensen.

Training omgaan met agressie

Bij omgaan met agressie gaat het niet alleen om de regels te hanteren en de bepalingen die ons hierbij helpen maar ook het inzicht in eigen functioneren oftewel gedrag in situaties waar sprake is van agressief gedrag. Dat is de basis die je leert in een training omgaan met agressie. In de training omgaan met agressie oefen je nieuwe reflexen en reacties op agressie, zodat je in een situatie niet primair handelt, maar met de nieuwe reflexen weerstand kan bieden aan bedreigende situaties. Ook leer je tijdens de training omgaan met agressie welke handelingen nodig zijn om adequaat de situatie onder controle te krijgen of te houden. Oefeningen, met daarbij behorende theorie, helpen ons grenzen aan agressief gedrag te geven en inzicht geven in onze eigen stress reacties. In de training omgaan met agressie worden ook de grenzen van agressie en geweld verkend. Waar kunt u zich weerbaar opstellen en hoe kunt u een situatie de-escaleren. Vooral om agressie te voorkomen. Want uiteindelijk is het voorkomen van agressie het allerbeste middel.

Tips voor omgaan met agressie

In het geval je toch te maken krijgt met agressie op de werkvloer zijn hier nog een aantal goede tips. Allereerst herken agressief gedrag en zet je vaardigheden van de training omgaan met agressie in. Zorg dat er altijd voldoende ruimte tussen u en de agressor. Geef ook tijdig jouw grens aan en stel vragen waardoor de agressor even moet nadenken. Hierdoor heeft hij misschien ruimte om af te koelen. Daarnaast stel je de agressor voor de keuze: of  hij stopt met dit gedrag of jij beëindig het gesprek. En als laatste kan je zorgen voor een veilige werkomgeving met de directe mogelijkheid hulp in te roepen.Gerelateerde artikelen

stress verminderen

Tegen fossille brandstoffen zeg je nee. Kies nu voor een elektrische boiler of cv!

Duurzame technologie: wat speelt er op dit gebied?