Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Is relatietherapie een goed idee?

Een relatie onderhouden kan hard werken zijn. Er zijn immers twee mensen bij betrokken die elk hun eigen normen, waarden en belevingswereld hebben. Dat kan soms goed botsen. Dat is helemaal niet erg, omdat ruzies in de beste relaties voor komt. Soms is het zelfs nodig om even goed ruzie te maken. Zo kan je alle onenigheden uit de wereld helpen. Toch moet ruzie niet de grootste factor in je relatie gaan spelen. Dan kan je beter een mediator in Nijmegen bellen om de scheiding rond te krijgen. Om te voorkomen dat er een mediator aan te pas moet komen, kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Wat houdt dit in?

 

Therapie

Een relatietherapeut is iemand doe goed kan luisteren en weet hoe een relatie doorgaans in elkaar zit. Vaak ga je samen naar een sessie toe, en probeer je de pijnpunten in jullie relatie bloot te leggen. Wanneer je deze pijnpunten weet, weet je ook waar het steeds mis gaat. Dat is de eerste stap in het verbeteren van je relatie. Als je de pijnpunten op tafel heb weten te krijgen, is de volgende stap een manier vinden om met de pijnpunten om te gaan, of om ze te voorkomen. Ook kan je bij een relatietherapeut leren hoe je met elkaar moet blijven communiceren. Dat is vaak het belangrijkste in een relatie.

Stigma

Helaas heerst er vaak toch een soort stigma op het zoeken van hulp bij een therapeut. Mensen denken al snel dat ze zwak zijn, omdat ze de problemen niet in hun eentje kunnen oplossen. Dit is zeker niet het geval. Het is juist heel sterk om je eigen zwakke punten toe te geven, te erkennen en er hulp bij te zoeken. Van dat vooroordeel moet je je dus zeker niks aantrekken, omdat het de grootste onzin is. Hoe fijn is het dat je relatie nog jarenlang voortduurt, omdat je zo dapper bent geweest om hulp te zoeken? Schroom dus niet om hulp te vragen als je denkt dat je dit nodig hebt, omdat je er zelf even niet uitkomt. 

 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe mobiele telefoon kopen, waar moet je op letten?

Printpapier: De Basis van Professionele Documentatie

Hoe maak je het perfecte fotoalbum