Losser Digitaal
Image default
Sociaal

Hoe maak je het perfecte fotoalbum

Of je nu kiest voor een harde of zachte kaft, fotoboeken hebben de uitstraling van echte boeken die je in de boekwinkel koopt. Maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk zelf te maken voor een persoonlijk eindproduct dat echt indruk maakt.

Hier volgen 6 stappen voor een perfect fotoalbum maken.

1. Organiseer je foto’s

De sleutel tot plezier bij het ontwerpen van een fotoboek is het van tevoren ordenen van je foto’s. Tegenwoordig hebben velen van ons digitale foto’s die overal verspreid zijn. Als je een paar minuten besteedt aan het verzamelen en ordenen van je foto’s, bespaar je later veel tijd.

2. Kies de juiste foto’s

Als je foto’s hebt verzameld is het tijd om de foto’s uit te zoeken die je wilt weergeven. Begin met het opnemen van alle foto’s die je mooi vindt en beperk ze vervolgens op basis van kwaliteit. Houd er rekening mee dat als een foto onscherp is, hij nog waziger wordt als hij wordt vergroot en afgedrukt in een fotoboek.

3. Benadruk je favorieten

Het kan een uitdaging zijn om je fotoverzameling samen te stellen en misschien moet je een paar moeilijke beslissingen nemen. Als je het moeilijk vindt om je foto’s voor je fotoalbum samen te stellen kun je deze taak altijd aan andere mensen overlaten. Post ze op sociale media en vraag je vrienden welke de beste zijn.

4. Creëer afwisseling in thema en sjablonen

Er zijn eindeloos veel opties als het gaat om fotoboek stijlen en -sjablonen. De meeste stijlen bieden een grote verscheidenheid aan pagina-indelingen om de presentatie te variëren en visueel interessanter te maken. Zo kun je voor elke pagina van je fotoboek een andere lay-out kiezen. Door de lay-outs van de pagina’s van je fotoboek te variëren kun je jouw verhaal beter vertellen.

5. Voeg een nuttige tekst toe

Eén manier om tijd vast te leggen is door middel van foto’s. Een andere manier om een herinnering vast te leggen is met woorden. Fotoboeken bieden veel ruimte voor je tekst en bijschriften om de foto’s te beschrijven of een verhaal te vertellen. Je kunt datums, plaatsnamen, anekdotes, citaten van een gebeurtenis of kleurrijke beschrijvingen opnemen om de herinneringen de komende jaren te helpen recreëren.

6. Vertel een verhaal

Uiteindelijk is je fotoboek maar een klein stukje van een verhaal uit je leven. Dus als je je foto’s verzamelt en rangschikt, orden ze dan in je fotoboek op een manier die een verhaal vertelt. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is door het fotoboek in chronologische volgorde te maken. Het album verhaal is het gemakkelijkst te volgen als je de volgorde nabootst van hoe de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. 

Een fotoboek voor een huwelijk zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met een foto van je verlovingsringen en eindigen met een foto van het gelukkige paar dat op huwelijksreis vertrekt. Een fotoboek van het eerste jaar van je baby kan beginnen met je zwangerschap en dan eindigen met een foto van de baby in het ziekenhuis. Sommige fotoboeken kunnen een verhaal vertellen over belangrijke fasen in je leven.

Gerelateerde artikelen

Tegen fossille brandstoffen zeg je nee. Kies nu voor een elektrische boiler of cv!

Een eigen moestuin beginnen? Deze tuinwinkel helpt je verder!

Alles voor een perfect huwelijk