Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Paardenvoer voor recreatiepaarden

Met recreatiepaarden geniet mens en dier van elkaar en wordt er volop gerecreëerd. Dit houdt in dat het paard geschikt is voor lange buitenritten en zelfs trainingen – niet op te hoog niveau. Maar ook geschikt om te berijden met hele gezin. Het paard is betrouwbaar sociaal en vriendelijk en leidt een goed leven. Verschillende paardenrassen zijn geschikt om als recreatiepaard te houden. Zo ook sportpaarden die door hun leeftijd of blessure niet meer geschikt zijn voor de sport, kunnen prima als recreatiepaard gehouden worden.

Bij Equilin hebben we een grote liefde voor paarden en paardenwelzijn. Daarom heeft oprichtster van Equilin – drs. Annette van Weezel Errens – een nieuw paardenvoer formule ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit voer kan als aanvulling gegeven worden op ruwvoer en eventueel krachtvoer. De algemene opvatting over ruwvoer blijkt ook onjuist te zijn. Tegenwoordig weten we namelijk dat paarden veel meer ruwvoer mogen hebben en dat dat ook beter is voor het paard. Echter, hierdoor dient een aanpassing te komen op de aanvullende krachtvoer. De paardenvoeding van Equilin is helemaal afgestemd aan de nieuwe ruwvoer behoefte. Lees hier alles over in het nieuwe handboek voor paardenwelzijn.

Ambassadeurs van topniveau

Equilin is niet zomaar een merk. Het is een visie dat gedeeld wordt door liefhebbers in binnen- en buitenland. Daarom zijn we trots dat we ons omringd hebben met ambassadeurs van topniveau die hun paarden ook paardenvoer geven van Equilin. Enkele voorbeelden lichten we hieronder graag toe.

Stal Hendrix Baarlo – Ambassadeur van Equilin

Familiebedrijf Hendrix is al jarenlang een begrip de paardenbranche. Beide zonen van grootvader Hendrix – Paul en Emile – kregen zijn passie voor paarden mee. En die passie is nu ook overgedragen op kleinkinderen Timothy en Michel. Beide zijn succesvol op het hoogste niveau van de sport aan het roer van het succesvolle paardenstal bedrijf Hendrix in Baarlo. Stal Hendrix richt zich op:

In- en verkoop – De verkoop van springpaarden aan klanten over de hele wereld is een bekend USP van het bedrijf. Hierbij zijn Noord-Amerika en Europa de grootste afzetmarkten.

Trainingen – Emile, Timothy en Michel trainen ruiters het echte vakwerk die uit de hele wereld komen zoals Amerika, Canada, Finland en Zweden.

Hengstenhouderij – Sinds 2012 beschikt de stal over een hengstenstal. Hierdoor kunnen hengsten in eigen beheer opgeleid worden voor de sport volgens de hoge kwaliteitseisen van Stal Hendrix. Deze zijn het hele seizoen beschikbaar voor fokkers.

Fokkerij – Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren en dat levert zo’n 25 veulens per jaar.

Evenementen – Jaarlijks organiseert Stal Hendrix vijf evenementen, die allen als doel hebben om een impuls te geven aan de provincie Limburg als paardenprovincie.

Ruiter Frank Hosmar – Stal ‘t Entmeer

Stal ‘t Entmeer in Haarle (gem. Hellendoorn) is gelegen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Ruiter en eigenaar Frank Hosmar runt hier een succesvolle trainings- en wedstrijdstal. Hij heeft zijn opleiding genoten in Deurne waarna hij een aantal jaren internationaal ervaring heeft opgedaan in Japan. De combinatie van topsporter en gediplomeerd trainer/coach 5 (hoogs haalbare) maakt Frank een gewilde deskundige op het gebied van paardensport. Hij maakt tevens deel uit van het instructeursnetwerk aangepaste sport en is talentscout voor de (para) dressuur bij de KNHS.

Het Nieuwe Voeren is er ook voor jou!

Equilin is trots dat dit soort namen kiezen voor ‘Het Nieuwe Voeren’ en de paardenvoeding en supplementen van Equilin. Ben jij ook klaar om over te stappen op gezonde natuurlijke paardenvoeding zonder suiker? Ga dan naar equilin.eu en start vandaag nog en kies uit onze voordelige startpakketten!

https://equilin.eu/

Gerelateerde artikelen

Camper Bouwen: Waar moet je met name op letten?

De leukste strandtent Scheveningen bezoeken

Dagactiviteit nodig? Ga varen!