Losser Digitaal
Image default
Recreatie

Het water op met een vaarbewijs

In de zomermaanden het water op met uw kinderen, familie of lekker ontspannen alleen, met een vaarbewijs maakt u van de droom realiteit. Er zijn een aantal verschillende documenten te behalen, maar het klein vaarbewijs is toch wel een van de aantrekkelijkste voor de hobbyist.

Theoretische toets vaarbewijs 1 of 2

Wat veel mensen niet weten is dat het behalen van de cursus enkel bestaat uit een theoretische toets. Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen die binnen 1 uur beantwoord moeten worden. Het studeren voor de toets is volledig op eigen houtje. De minimum leeftijd hiervoor is 18 jaar. Wilt u naast het varen op de kanalen, meren en rivieren ook de grote wateren op? U dient dan in het bezit te zijn van klein vaarbewijs 2. Ook deze cursus bestaat enkel uit een theoretische toets en kan aansluitend gevolgd worden.

Voordelen vaarbewijs

Velen dromen er van om over een eigen bootje of dergelijke te beschikken. Dit is natuurlijk alleen mogelijk met een vaarbewijs, maar mocht dit nu niet realistisch zijn kunt u met dit document ook een bootje of waterscooter huren wanneer u dit schikt. Het document kan door vrijwel iedereen behaald worden wanneer er genoeg tijd gestoken wordt in het studeren. Het is relatief laagdrempelig en levenslang geldig. Hierdoor is het een investering waar u de rest van uw leven plezier van zal hebben!

Ben je op zoek naar andere mogelijkheden zoals het huren van een boot of het avontuur opzoeken met een zeilles? ook dat kan! bekijk hier de zeillessen van zeilschool De Randmeren aan het veluwemeer. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Overal warm water met de Arca butaan propaan geiser

Waar je op moet letten als je een boot gaat kopen

Een paar van de beste musea in Nederland!