Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Tips om koken leuk te maken

Voor de een is het een grote hobby, voor de ander is het elke dag weer een grote opgave. Toch ontkom je er niet aan. Je zal af en toe een goede maaltijd voor jezelf moeten koken. Als koken je hobby is, heb je daar geen enkele moeite mee. Als koken geen hobby is of als je er zelfs een hekel aan hebt, kan het nog wel eens een uitdaging worden om het elke dag weer te doen. De reden dat veel mensen er een hekel aan hebben, is omdat het zo’n troep geeft. Hoe maak je koken leuk voor jezelf?

Maak het makkelijk

Een maaltijd maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het is niet nodig om gelijk een driegangenmenu voor jezelf klaar te maken. Kies een makkelijk recept uit dat niet al teveel tijd kost om klaar te maken. Om te zorgen dat de troep en afwas na het koken niet al te erg uit de hand loopt, moet je het ook daarin voor jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Zorg voor een glazen achterwand in de keuken om de keuken makkelijk schoon te kunnen maken. Daarnaast is het slim om zoveel mogelijk afwas al weg te werken tijdens het koken. Heb je die ene pan niet meer nodig? Was hem direct af en zet hem gelijk terug in de kast. Op die manier blijft het aanrecht zo leeg mogelijk en houd je overzicht. De afwas na het koken is dan ook niet meer zoveel.

Maak een weekmenu

Het is verstandig om een keer in de week een menu te maken voor de hele week. Op die manier kan je gericht boodschappen doen en hoef je nooit na te denken wat je weer moet gaan koken. Na een lange dag werken hoef je alleen maar op je planning te kijken en je weet wat er op het menu staat. Zo hoef je niet elke dag naar de supermarkt en maak je het koken overzichtelijk gedurende de week. Op die manier kan je op zoek naar gerechten die je lekker lijken. Probeer eens iets nieuws uit en maak het niet al te ingewikkeld voor jezelf. 

 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de ADD symptomen

3 tips bij slecht slapen door stress

Fysiotherapie Sterrenburg: Jouw Partner in Beweging