Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Maak afvallen makkelijker met een maaltijdshake

Het internet staat vol met allerlei manieren om af te vallen. De vraag welke het beste werkt, wordt steeds lastiger. Maaltijdshakes worden dan ook met de dag populairder en worden massaal gebruikt om af te vallen. Iedereen wil snel en makkelijk afvallen en het lijkt alsof maaltijdshakes die rol vervullen. Het is bewezen dat afvallen makkelijker is met het gebruik van maaltijdshakes. Gooi daar ook nog eens wat beweging bij and your set! Een maaltijdshake dieet moet niet misbruikt worden en dus niet voor een te lange periode gedaan worden. Bespreek met je diëtist wat voor jou verstandig is. 

Nieuwe gewoontes 

Voordat ikzelf aan een maaltijdshake dieet begon, dacht ik eigenlijk alleen maar: ‘Hoe ga ik dit in vredesnaam volhouden?!’. Ik was namelijk een echte snackster en snoeper. Ik kon altijd wel een snack op. De ochtend en lunch gingen altijd super goed, maar zodra ik mijn avondeten op had, ging het al snel mis. Het heet ook wel ‘bingen’. Ja, net zoals Netflix, maar dan met eten. Mijn honger werd maar niet gestild. Een van mijn vriendinnen was begonnen met een maaltijdshake dieet en motiveerde mij om het ook te proberen. Ik dacht dus, waarom niet? De maaltijdshakes leken wel op magie! Zodra ik mijn shake op had, had ik urenlang geen trek. Dat was natuurlijk heel vreemd voor mij. Na een week van alleen maar maaltijdshakes, was mijn maag als het ware verkleind. De porties werden kleiner en het snacken en snoepen werd minder. Ik had na mijn maaltijdshake dieet, nieuwe gewoontes gemaakt. 

Easy peasy lemon squeezy

Zoals de gezegde al zegt, het is super makkelijk. Afvallen met de hulp van maaltijdshakes is enorm makkelijk. Je zult je gewenste resultaten snel bereiken als je je ook echt aan je dieet houdt. Probeer ernaast te sporten. Dit helpt je sneller met het bereiken van je resultaten. 

Ons lichaam haalt energie uit de volgende drie voedingsstoffen: vetten, eiwitten en koolhydraten. Onder vetten valt bijvoorbeeld vlees, zuivel, vis, zaden etc. Je vindt deze ook bij eiwitten. Denk maar aan eieren, vis en vlees etc. Koolhydraten vind je in rijst, groenten, noedels, brood en pasta. Deze voedingsstoffen mogen we zeker niet missen. Zonder kunnen we namelijk helemaal niet functioneren. Waarom vertel ik dit? Als je namelijk overtollig lichaamsvet wilt verbranden, is het slim dat alle maaltijdshakes de juiste verhouding wat betreft voedingsstoffen bevat.

Dit is een richtlijn waar je je aan kunt houden: 

  • 28 tot 47% vetten

  • 19 tot 35% eiwitten

  • 22 tot max 44% koolhydraten

Houd je dit aan? Dan is het de juiste verhouding en zal je afvalreis effectiever zijn!

 

Gerelateerde artikelen

Een burn-out verhelpen met behulp van een psycholoog

Wat Kunnen Wij Doen tegen een Wortelpuntontsteking

Hoe kun je de goedkoopste zorgverzekering vinden?