Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Is een spijkermat gezond

Spijkermatten beginnen tegenwoordig steeds populairder te worden. Je ziet ze steeds vaker verschijnen. En mensen beweren zelfs dat het goed voor je is. Maar is dat eigenlijk wel zo? En als dat dan zo is, waarom is het dan zo goed voor je?

Wat is een spijkermat?

Eigenlijk zegt het woord al meer dan genoeg. Het is een mat met aan het uiteinde scherpe drukpunten waar je op moet gaan liggen. Maak je maar geen zorgen, er zitten geen echte spijkers in. Wel zijn ze, zoals je ook zult merken, erg scherp. Je hoeft gelukkig ook niet bang te zijn dat deze scherpe drukpunten door je huid heen gaan, daar zijn ze niet lang genoeg voor. Ze zijn de perfecte lengte zodat het geen schade aan je huid kan veroorzaken. Dat is voor de meeste mensen een erg prettig idee. Toch krijgen mensen bij het horen van de naam ‘spijkermat’ gelijk al een verontrustend idee. Maar het tegendeel is dus waar. Het is een geweldige uitvinding, en iedereen zou het een keer uitgeprobeerd moeten hebben.

Is een spijkermat gezond voor je?

Ja, een spijkermat is heel erg gezond voor je. Er zijn in het verleden meerdere experimenten gedaan met deze spijkermatten, en alle keren is keer op keer bewezen dat het goed voor je is. Natuurlijk zijn deze spijkermatten in de afgelopen jaren heel wat veranderd. Onder andere de kwaliteit is aanzienlijk vooruit gegaan wat ook weer positief is voor je lichaam.

Een spijkermat heeft dus heel erg veel voordelen. Een spijkermat is vooral goed voor de doorbloeding van je lichaam. Dit is vooral goed voor veel processen die zich in je lichaam afspelen. En met een CO2 meter kun je precies het CO2-gehalte in je bloed meten. Natuurlijk kun je ook met andere meters waarden in je lichaam meten. Het komt er dus op neer dat je rustiger wordt en alles een stuk soepeler gaat.
Daarnaast zorgt deze spijkermat er ook voor dat je lichaam meer endorfine aanmaakt. Endorfine is een stofje in je lichaam dat je je vrolijk laat voelen. En dat is natuurlijk iets wat iedereen wilt hebben. Het aanschaffen van een spijkerbed kent dus alleen maar voordelen.

Hoe moet je een spijkermat gebruiken?

Je hebt spijkermatten in allerlei verschillende soorten en maten. Het is maar net wat jij het liefst wilt en waar je het voor gaat gebruiken. Het is echter wel aan te raden om een grote spijkermat aan te schaffen omdat dit zorgt voor een optimale beleving.
Leg de spijkermat uit op de bank en ga er voorzichtig op liggen. Het is wel belangrijk dat je vrij dunne kleren draagt om alles beter te voelen. Ontspan je hele lichaam en leg je handen naast je lichaam. Kijk aan hoe het gaat, en wacht geduldig af. Het is aan te raden er niet langer dan 30 minuten op te blijven liggen.

Doet een spijkermat pijn?

In principe is de bedoeling van een spijkermat dat je geen pijn ervaart. Maar het is iets waar je aan moet wennen. Je zult zien dat je er na een tijdje haast geen last meer van hebt. En dan is het echt heerlijk.

Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkermat?

Bij het kopen van een spijkermat is het belangrijk om vooral naar de kwaliteit te kijken. Hoe beter de kwaliteit, hoe beter de ervaring. Ook is het belangrijk de reviews te lezen van het product zodat je zeker weet dat je het goede product aanschaft.

En dan kun je heerlijk gaan genieten van je spijkermat!

 

Gerelateerde artikelen

Haartransplantatie voor Kroeshaar: Herstel uw natuurlijke krullen

informatie fysiotherapie den helder

Kleinschalige massagesalon in Alphen aan den Rijn