Losser Digitaal
Image default
Gezondheid

Help, ik wil afvallen! Zal ik DIM supplementen kopen?

Mensen die mij persoonlijk kennen weten al langer dat ik snel wil afvallen. Nee, geen fat shaming maar iedereen mag toch dromen van een slank lichaam? Maar hoe kun je snel afvallen? Recent hoorde ik iemand die een DIM supplement kopen ging als extra hulpmiddel. Werkt dit echt? Heb ik voor de zomer nog een beach body dankzij DIM? Ik ging op onderzoek uit en de resultaten zullen je verbazen.

Maar eerst: wat is en doet DIM eigenlijk?

Diindolylmethaan, of DIM, verpakt heel veel voordelen van kruisbloemige groenten in één kleine capsule. Je bent misschien bekend met de gezondheidsvoordelen van kruisbloemige groenten zoals bloemkool, broccoli, spruitjes en meer. Ze zijn zo goed voor de gezondheid van vrouwen in het bijzonder omdat ze helpen bij het voorkomen van oestrogeendominantie.

Oestrogeen dominantie

Oestrogeen dominantie draagt volgens experts bij aan veel gezondheidsproblemen, waaronder hardnekkige gewichtstoename. Je kunt meer voordelen van DIM in relatie tot een groot aantal symptomen van oestrogeen dominantie lezen in dit bericht dat we een paar maanden geleden schreven.

Kan DIM mij helpen om af te vallen?

DIM goed voor gewichtsverlies? Als je te maken hebt gehad met hormonale veranderingen, dan weet je hoe die drastisch van invloed kunnen zijn op het gewicht. Oestrogeen is bijzonder goed in het helpen van een paar extra kilo’s, vooral rond de heupen en achterwerk. Te veel of te weinig oestrogeen kan er zelfs toe leiden dat ons lichaam meer vet opslaat. Oestrogeen kan soms ook de oorzaak zijn van de moeite om af te vallen.

DIM helpt onze oestrogeenspiegel gelijk te trekken, waardoor onze stofwisseling beter functioneert. Als onze oestrogeenspiegel in orde is, neigt onze stofwisseling meer naar vetverbranding. Uit onderzoek is gebleken dat DIM de lipolyse (vetverbranding) verhoogt. Dit betekent dat het in verband kan worden gebracht met gewichtsverlies en gezonde gewichtsbeheersing. 

Een DIM supplement zou dus kunnen helpen als het gaat om het afvallen van een paar kilootjes voor de zomer.

Hoe snel kan DIM mij helpen afvallen?

Dit was best wat werk om uit te zoeken, maar de theorie is helder. Ieder individu varieert als het gaat om stofwisseling en genetica. Als je dagelijks een DIM-supplement neemt, kun je al na 6 weken resultaat merken, maar houd er rekening mee dat het voor sommige mensen dichter bij 6 maanden kan liggen. Het hangt ook af van welke andere afslankmaatregelen je neemt.

Je kunt bijvoorbeeld eerder resultaat verwachten als DIM gepaard gaat met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. DIM zelf verbrandt niet zozeer vet, maar helpt je lichaam om oestrogeen beter te metaboliseren. Leefstijl is de sleutel. DIM kan helpen, maar het is geen wondermiddel.

Wanneer moet DIM genomen worden?

Als je wilt kijken of DIM je kan helpen bij het afvallen, suggereren de meeste bronnen een dagelijkse dosis van 100 mg. Dit kan te veel of te weinig zijn voor jouw persoonlijke situatie, dus zoals met het toevoegen van elk nieuw gezondheidsregime is het een goed idee om DIM met je zorgverlener te bespreken.

Zijn DIM supplementen veilig?

Ja, gelukkig wel: DIM wordt algemeen als veilig beschouwd, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je het inneemt.

DIM bijwerkingen

Vanwege het effect van DIM bijwerkingen op oestrogeen kun je het beter vermijden als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Als je een hormoongevoelige aandoening of kanker hebt, bespreek dit dan met je arts voordat je met DIM begint.

DIM is veilig voor de meeste personen, maar je kunt een aantal milde detox-achtige symptomen ervaren, waaronder:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Donker gekleurde urine
  • Veranderingen in de menstruatiecyclus

Welke DIM supplementen zal ik kopen?

Het kiezen van supplementen kan verwarrend zijn. Bij Vitamines.com hebben ze gelukkig de beste DIM supplementen op een rij gezet waardoor je makkelijk DIM supplementen kopen kunt op deze mooi vormgegeven webshop. Bekijk snel hun collectie en laat vooral ook jouw ervaringen weten.

 

Gerelateerde artikelen

Met sportfysiotherapie 100% fit terug op het veld

EFT Relatietherapie: Een effectieve aanpak voor het verbeteren van relaties

Een Nieuwe Horizon voor Traumaherstel: Lichaamsmeting in Focus