Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Zwanger? Alles wat je moet weten over babyshowers

Zwanger? Alles wat je moet weten over babyshowers

Ben je zelf zwanger of is een goede vriendin van je zwanger? Dan is het woord babyshower vast al wel een keer gevallen. Babyshowers zijn iets van de laatste jaren. Maar wat is een babyshower nu precies? Wanneer wordt een babyshower gehouden? En hoe ziet een gemiddelde babyshower eruit? In deze blog willen we graag antwoord geven op al deze vragen. Zo ben je goed voorbereid en weet je wat je kunt verwachten. Of heb je een beter idee hoe jij een leuke babyshower kunt organiseren voor jouw zwangere vriendin. Lees daarom snel verder!

 

Wat is een babyshower nu precies?

Babyshowers zijn ooit ontstaan in Noord-Amerika. Vandaar ook deze Engelse term. Een babyshower is min of meer bedoeld om de zwangere vrouw, de aanstaande moeder, in het zonnetje te zetten. Het leukst is het natuurlijk om de babyshower in het geheim te organiseren, maar soms komt de aanstaande moeder voor wie het feestje georganiseerd wordt er al eerder achter. Hierdoor is de verrassing eraf, maar dat maakt het er uiteraard niet minder leuk of gezellig om!

 

Wanneer wordt een babyshower gehouden?

Een babyshower kan in principe in iedere fase van de zwangerschap worden gehouden, behalve in het prille begin wanneer het nog niet helemaal zeker is of het kindje ook gezond ter wereld komt. Dus vanaf de termijnecho met 12 weken tot aan ongeveer 32 weken zwangerschap. Hoe verder een vrouw in de zwangerschap is, hoe groter de kans op lichamelijke klachten. Het is niet leuk om een babyshower te hebben wanneer je amper aan je bed nog kunt uitkomen en iedere beweging moeizaam gaat. Veel babyshowers worden daarom gehouden in de zevende maand van de zwangerschap, zo rond de 30 weken.

 

Hoe ziet een gemiddelde babyshower eruit?

Veel gezelligheid, hapjes, drankjes, babyshower spelletjes en babyshower versiering. Dit is hoe je de gemiddelde babyshower kunt omschrijven. Eigenlijk is het heel simpel: het is de bedoeling dat het een leuke en gezellige dag wordt. Hoe je dit precies aanpakt en wat voor activiteiten jullie allemaal gaan doen, is helemaal aan de organisatie van de babyshower. Tip: activiteiten als babynaam, gewicht en tijdstip van geboorte raden of rompertjes versieren mogen uiteraard sowieso niet ontbreken!

 

https://www.slingershop.nl/

Gerelateerde artikelen

Huur een Top Marketing Bureau uit Amsterdam in voor Voortreffelijke SEO Resultaten

De voordelen van het volgen van een opleiding automonteur

Kantelaar: Innovatief gereedschap voor efficiƫnte logistiek