Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat zijn de grootste voordelen van hybride werken?

In letterlijke zin betekent het woord hybride de vermenging van ongelijksoortige zaken. In de praktijk kenden we de hybride auto al enige tijd, dat is de auto die door twee verschillende krachtbronnen aangedreven wordt. Simpeler gezegd: auto’s die zowel op elektriciteit als op een fossiele brandstof, zoals benzine, kunnen rijden. Vanuit de biologie is hybride een synoniem voor bastaard, ofwel een kruising tussen twee rassen. En tegenwoordig hebben we ook het hybride werken. Deze term wordt gebruikt om een mix van thuiswerken en werken op de zaak aan te duiden. Veel mensen in administratieve functies kiezen tegenwoordig voor deze vorm, omdat ze er de vele voordelen van inzien.
 

Tijd besparen

Wie niet naar kantoor hoeft, bespaart tijd. Acht uur werken is dan ook echt acht uur tijd vrijmaken en niet meer dan dat. Gewoonlijk moest je altijd eerst naar je werk om er aan je dienst te kunnen beginnen. Die reistijd vervalt wanneer je thuis werkt en met die tijd kun je veel leuke dingen doen. Je voegt die tijd namelijk toe aan je privéleven en dat zorgt voor een betere balans in het leven. Over het algemeen is dit voor het personeel van een bedrijf een belangrijk argument om voor hybride werken te kiezen. Maar dit is zeker niet het enige argument. Er zijn nog meer voordelen te noemen die hybride werken populair maken.
 

Lagere kosten

Voor werkgevers kan hybride werken een goede optie zijn om de kosten te reduceren. Immers, reiskosten moeten worden uitgekeerd en vooral wanneer medewerkers wat verder weg wonen, kan dat behoorlijk oplopen. Een medewerker die niet reist, hoeft ook geen vergoeding te ontvangen. Af en toe is fysieke aanwezigheid op locatie wel gewenst, maar lang niet altijd is dat nodig. Je kunt dus grofweg de helft van de reiskosten schrappen en dat levert een aardige besparing op. Hierdoor kun je als ondernemer je product of dienst voordeliger aanbieden.
 

Minder ziekteverzuim

Goed voor zowel de werkgever als voor het personeel is dat er bij hybride werken veelal minder sprake is van ziekteverzuim. Logisch, want wanneer de medewerkers zelf hun eigen tijden kunnen indelen en thuis alles soepel verloopt, zullen ze minder last hebben van stress. Door de positieve workflow vallen ze minder snel uit en daar is natuurlijk iedereen bij gebaat. Doordat medewerkers hun tijd zelf efficiënter indelen, zullen ze minder vaak gebruik maken van bijzonder verlof.

Gerelateerde artikelen

Verschillende soorten marketing

Juiste opslag en onderhoud van metaalbewerkingsgereedschap

Hoe je de juiste goederen lift kiest voor jouw bedrijf