Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat je moet weten over e-liquids

Het zal niet als een verrassing komen dat een e-sigaret verschilt van een gewone sigaret. Die kun je namelijk na gebruik uitdrukken en weggooien. Een e-sigaret stop je na gebruik gewoon weer in je jaszak of tas. Handig, maar dit betekent ook dat er wat meer bij komt kijken op het vlak van onderhoud. En niet te vergeten, je moet je e-sigaret natuurlijk ook bijvullen, zonder e-liquid kun je er immers niet veel mee. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de e-liquids!

Wat is een e-liquid eigenlijk?

De e-liquid is de vloeistof in je e-sigaret. Dit gedestilleerde water met aroma wordt door je e-sigaret verwarmd en omgezet in de damp die jij in- en uitademt. De verdamping vindt plaats door middel van de coil, een klein gloeidraadje in je e-sigaret dat de stroom van je batterij omzet in warmte. Vaak is het nodig om tijdens het bijvullen van je e-liquid gelijk ook je coil te vervangen.

Keuze uit diverse smaken

Een groot verschil met reguliere sigaretten is het uitgebreide aanbod aan verschillende smaken. Nóg wel althans, er komt namelijk een verbod op veel van deze smaken. De fruitige en zoet smaakjes zouden een te aanzuigende werking hebben op met name jongeren. In 2020 heeft staatssecretaris Paul Blokhuis daarom besloten tot een verbod, wanneer dit verbod precies ingaat is nog niet bekend. Tot die tijd kun je dus nog wel verschillende smaken bestellen. Daarna zal het aanbod wat beperkter worden, maar de meest gekozen smaak, tabak, zal wel beschikbaar blijven. 

Nicotinegehalte

Naast smaak heb je nog een eigenschap van je e-liquid waarover je een keuze moet maken, het nicotinegehalte. Je kunt kiezen voor een variant zonder nicotine, maar als je toch besluit om nicotine aan je e-liquid toe te voegen heb je de keuze uit verschillende gehaltes. Hierdoor kun je ook afbouwen in je nicotinegebruik. Ook hier komen mogelijk veranderingen in, maar daar is op dit moment nog geen sprake van. 

Je e-liquids online bestellen 

Voorlopig zijn alle smaken nog gewoon beschikbaar. Dus als u een nieuwe smaak wilt proberen of als u door uw huidige voorraad heen bent kunt u nog nieuwe bestellen. Je kunt je voorraad bijvoorbeeld aanvullen met de e-liquids van Eliquidmania. Eliquidmania levert uw e-liquids gratis bij een bestelling van meer dan €10,-. Je kunt daar kiezen uit vele verschillende smaken voor uw e-smoker. 

 

https://www.eliquidmania.nl/

Gerelateerde artikelen

Waarom is bedrijfskleding cruciaal voor iedere onderneming?

5 Redenen om een ergonomische bureaustoel te nemen

Alles over crypto