Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wat is een MiFi router?

MiFi is een samenvoeging van de woorden mobile en WiFi. Een MiFi router is dus een mobiele WiFi router, vergelijkbaar met je WiFi-modem thuis. In dit mobiele WiFi apparaat plaats je een SIM-kaart, daarna verbind je je smartphone, computer of tablet met de router. De MiFi router werkt op een accu en is zo klein dat het apparaat makkelijk in je tas of in je broekzak past.

 

Voordelen van een MiFi router

Kan jij je op vakantie ook zo storen aan traag internet? Als je voor je werk op reis bent, is snel en betrouwbaar internet onmisbaar. Je wilt tenslotte je vergadering wel goed kunnen voorbereiden op je hotelkamer zonder de irritaties van niet functionerend internet. Onderweg in de auto of de trein is een MiFi router ook te gebruiken. Ook als je voor je laptop of tablet geen data-abonnement hebt afgesloten is een MiFi-apparaat een uitstekend alternatief. Jet zet de router aan en maakt zonder problemen meteen verbinding. Het is zelfs mogelijk om met tien apparaten op hetzelfde moment verbinding te maken. Ook als je de kosten in de hand wilt houden is een MiFi-router handig, omdat je controle houdt over je eigen internetkosten en achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Wat is de beste keuze?

Bedenk dat een MiFi-apparaat alleen niet voldoende is. Je hebt ook een data-abonnement nodig of een prepaid SIM-kaart. Wil je extra veilig internetten? Kies dan voor een mobiel WiFi-apparaat met een ingebouwde firewall. Als je ook buiten Europa reist, dan heb je een MiFi-router nodig die alle netwerken in de wereld ondersteunt. Ter plekke koop je een prepaid SIM-kaart. Op die manier gebruik je niet de databundel van je eigen provider en bespaar je een hoop kosten.

Gerelateerde artikelen

Werkkostenregeling en betaald ouderschapsverlof, hoe regel je het als bedrijf?

De charme van de pagodetent

Zo maak je op de juiste manier gebruik van offline promotie