Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Wanneer legaliseren documenten?

Zeker als legaliseren documenten aan de orde is, wordt er nogal wat kennis van zaken gevraagd. Helemaal als het om documenten gaat die je gebruikt bij het uitvoeren van goederen. Alleen al om deze reden is het buitengewoon verstandig om in zee te gaan met een specialist op dit gebied. Gelukkig zijn die er, en hoef je niet steeds zelf wakker te liggen van het legaliseren van documenten. 

Legaliseren documenten en de export van goederen

Neem de export van goederen. In vrijwel alle gevallen is het legaliseren van documenten dan aan de orde van de dag. De plaatselijke douane wil simpelweg zekerheid. Om dit proces in goede banen te leiden, doe je er goed aan een externe partij in te schakelen. De routes die gelden voor legalisatie wijken nogal eens af en het uitzoeken van de regels die gelden voor bepaalde landen neemt heel erg veel tijd in beslag. Kies je voor een specialist, dan kan die eventueel documenten bij je vandaan halen om vervolgens de legalisatie van documenten in orde te maken. Vervolgens zorgt de specialist er voor dat de documenten later zonder vertraging weer bij jou afgeleverd worden. 

Van Certificaat van Oorsprong tot een volmacht

Als het om legaliseren documenten gaat, dan kan het gaan om documenten als het Certificaat van Oorsprong, het Certificaat van Oprichting, een CPP Certificaat, een distributieovereenkomst, EUR en EUR MED, facturen, een GMP Certificaat, een uittreksel van de Kamer van Koophandel of een volmacht. De specialist kan zowel particulieren als bedrijven helpen als het gaat om legaliseren. Daarnaast kan de expert ook visumaanvragen voor je in orde maken. 

Er bestaan per land grote verschillen wat betreft de eisen die gesteld worden aan documenten

Het is goed om te weten dat elk land weer andere eisen stelt wat betreft de oorsprong van bepaalde documenten. Het verschilt per land wat noodzakelijk is om goederen zonder problemen te exporteren en in te kunnen klaren in het gewenste land, Het is geen doen dit zelf allemaal uit te zoeken. Om die reden besteed je het legaliseren van documenten dus bij voorkeur uit.

Specialist weet steeds precies welke stappen ondernomen moeten worden

In de meeste gevallen wordt gevraagd om een Certificaat van Oorsprong. Zeker als er twijfels zijn over de oorsprong van goederen is dit het eerste waar naar gevraagd wordt. Dat geldt al helemaal wanneer sprake is van producten die gebonden zijn aan handelspolitieke maatregelen. De specialist weet steeds precies welke stappen ondernomen moeten worden. Dat bespaart je onnoemelijk veel tijd en ook de nodige kopzorgen. Dat alleen al maakt legaliseren van documenten uitbesteden zo’n verstandige beslissing. 

Ondoenlijk om de eisen per land steeds zelf uit te zoeken

Vanwege de tijdsinvestering die het legaliseren documenten vraagt en vanwege de grote verschillen die per exportland gesteld worden, is het vrijwel ondoenlijk om zelf precies uit te zoeken hoe het allemaal precies zit. Daar kun je zomaar een dagtaak aan hebben en die tijd is er simpelweg niet. Schakel een expert zoals Visa Service Desk in en weet dat die ook meteen je visum aanvragen kan regelen. En dat tegen zeer acceptabele prijzen. 

 

Gerelateerde artikelen

Het kopen van een kluis

Stucadoorsbedrijf de Vries – Stukadoor Leiden & Stukadoor Den Haag

Een verhuiswagen huren