Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom is SEO belangrijk?

Ook al is je website nog zo mooi en goed, wanneer je geen bezoekers hebt zul je er niet veel mee bereiken. Je moet online goed vindbaar zijn. Google is hierbij een perfecte manier om gevonden te worden. Om goed gevonden te kunnen worden binnen deze zoekmachine is het van belang om je website helemaal te optimaliseren. SEO is een afkorting voor search engine optimization, in het Nederlands noemen we het zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk dat je op de eerste pagina van Google wordt weergegeven want dit zal ervoor zorgen dat het aantal bezoekers op je website zal toenemen. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat het gerichte bezoekers zijn die op zoek zijn naar een dienst die jij aanbiedt of een product die je verkoopt.  

 

Wat is SEO? 

Het doel van het effectief inzetten van SEO is om hoger in de organische zoekresultaten van Google terecht te komen. Hierbij gaat het dus niet om betaalde advertenties maar om gratis vermeldingen. Je kan SEO onderverdelen in drie aspecten. Deze zijn: de website content, het linkprofiel en techniek.  

Met de website content bedoelen we de inhoud. Het is voor Google van belang dat er voldoende content op de website staat. Het is van belang dat deze content aansluit op de dient of product waar die pagina over gaat. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekwoorden kiest kan het slim zijn om een zoekwoordenanalyse te doen. Op deze manier kan je achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn en waar voldoende zoekverkeer op zit. Wanneer deze zoekwoorden zijn bepaald kan je content gaan schrijven.  

Iets wat soms vergeten wordt bij het optimaliseren van een website maar wat net zo van belang is als de content is de techniek van de website. De techniek moet naar behoren werken om goed vindbaar te zijn via Google. De pagina moet goed geïndexeerd worden, alle headers dienen te kloppen en moet de structuur van de site overzichtelijk zijn en de snelheid van de website voldoende zijn.  

Het linkprofiel is een belangrijk en groot onderdeel van SEO. Google vindt het van belang dat een website gewaardeerd wordt en dat deze populair is. Ook wordt er gekeken naar hoeveel pagina’s er naar jouw website toe linken. Hierbij is het natuurlijk van belang dat het linkprofiel opgebouwd moet worden en links op pagina’s te vinden zijn met een hoge kwaliteit. Om een goed linkprofiel op te bouwen is het verstandig om gebruik te maken van linkbuilding  

 

 

Gerelateerde artikelen

AV Tours, uw Kenia specialist, presenteert de ultieme Afrikaanse safari-ervaring.

Digitale kliklijsten zijn in opkomst

Moeite met het vinden van een baan