Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Waarom een Dagboek bijhouden?

Een dagboek bijhouden is belangrijk, en in dit artikel staan de argumenten uitgewerkt. Alvorens die op te beschrijven, is de eerste stap om de juiste producten te gebruiken.

In een dagboek komt voor jou belangrijke en vaak emotionele informatie te staan, schaf daarom een notitieboek aan, waarvan je zeker weet, dat het niet stuk gaat, ook niet als je het jaren later weer gaat lezen. Uiteraard zijn er vele notitieboeken van goede kwaliteit maar de Paperblanks notitieboeken hebben behalve de goede kwaliteit, ook heel veel verschillende designs. En een mooi dagboek stimuleert om in te schrijven, dan enkel een simpel schriftje. Let wel, Paperblanks heeft vele prachtige unieke, en fascinerende designs dat het kiezen hieruit een uitdaging zal zijn. En vergeet daarnaast niet om een fijne pen te gebruiken. Waarom zou je een dagboek bijhouden:

 

  1. Jezelf leren kennen

Een dagboek is de beste manier om jezelf te leren kennen. Je schrijft over de dingen die je meemaakt en voelt, maar bovenal geef jezelf je eigen antwoorden.

  1. Jezelf leren uitdrukken

Aan een dagboek vertrouw je je diepste gedachten en gevoelens toe, en dat doe je door ze op te schrijven. Dus je kunt alle rauwe gevoelens en emoties uiten, die je anders wellicht niet doet.

  1. Je eigen vertrouwde plek

In een dagboek schrijf je aan jezelf, niet alleen wat je meemaakt, maar ook wat je graag zou willen, je dromen. Het is een veilige plek om alles aan te vertellen, want een dagboek bewaart al je geheimen.

  1. Keuzes maken

Je hele leven moet je keuzes maken, en dat is niet altijd makkelijk. Door alle implicaties op te schrijven, kun je betere keuzes maken. Bijvoorbeeld de keuze om iets te kopen. Wat is de noodzaak, wat is de financiële situatie en de gevolgen van de aankoop. Een dagboek oordeelt niet, maar zorgt wel dat je inzicht krijgt

  1. Zelfreflectie

Behalve dat in je dagboek je expressie uit, helpt het ook bij zelfreflectie, dit doe je als je terugleest wat je hebt opgeschreven. In feite luister je naar jezelf.

  1. Leuk voor later

In je leven bewandel je vele wegen, en het dagboek is een landkaart, die alles voor je archiveert. Niet alleen je geschreven woord, maar ook je handschrift laat veel van jezelf zien. Of je boos, blij of verdrietig bent. Dit alles bewaart het dagboek voor je.

Gerelateerde artikelen

Tip: Rotterdam website laten maken

Werkkostenregeling en betaald ouderschapsverlof, hoe regel je het als bedrijf?

Materialen voor iedere klus