Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Tweedehands laptop kopen, is dat een goed idee?

Een moderne laptop computer heeft nog maar weinig bewegende onderdelen en soms helemaal niet meer. Een harde schijf heeft die vaak niet langer. In plaats daarvan heeft die een zogenoemd solid state geheugen voor de opslag van het besturingssysteem, applicatiesoftware en gegevens. Dat is niet hetzelfde als het werkgeheugen. Laatstgenoemde houdt geen gegevens vast als de computer wordt uitgezet, maar is veel sneller dan het solid state geheugen. Mede door de afwezigheid van bewegende componenten kan een laptop lang meegaan. Lees in dit artikel waarom refurbished laptops steeds aantrekkelijker worden.

Waarom worden laptops vervangen

Normaliter kopen mensen geen nieuwe laptop, omdat de oude kapot is. Doorgaans is de reden dat men gebruik wil maken van nieuwe technologieën, die een laptop sneller maakt, een beter beeldscherm oplevert en meer geavanceerde aansluitmogelijkheden voor de gegevensuitwisseling met andere apparaten en het internet. Een bedrijf kan voor medewerkers laptops leasen. Die worden dan vaak aan het eind van de leaseperiode vervangen. De oude laptops voldoen echter nog prima. Die kunnen dan worden opgekocht door een bedrijf, die ze nakijkt, eventueel repareert en ze dan met garantie te koop aanbiedt. In het geval van zelfstandige beroepen, waarbij men intensief van een laptop gebruikmaakt, kan er een drang zijn om het nieuwste van het nieuwste te hebben. Of men wil gebruikmaken van een nieuwe applicatie, waarvoor de huidige laptop niet geschikt is. Er is bijvoorbeeld niet voldoende opslagcapaciteit voor beschikbaar. Zoals vaak kunnen niet-rationele redenen ook een rol spelen.

Refurbished laptops

Refurbished laptops zijn laptops die zijn teruggestuurd naar de fabrikant. Het kan daarbij gaan om een partij die ergens overtollig werd. Of het kan een garantiegeval zijn. De fabrikant test ze, vervangt eventueel componenten en biedt de laptops vervolgens als refurbished laptops te koop aan. Het kan een laptop zijn, die (vrijwel) niet eerder is gebruikt.

Waarom een refurbished of tweedehands laptop kopen

De reden om tweedehands laptops te kopen is de prijs. Je kunt een goede laptop tegen een (sterk) gereduceerde prijs en met garantie aanschaffen. Als je goed weet wat je nodig hebt en wilt, en alle software wordt voorlopig door de makers ervan nog ondersteund, dan zijn er in wezen geen argumenten tegen te bedenken. Zoals met de aanschaf van een tweedehands auto kan men ook een laptop van een particulier kopen. Dat zal waarschijnlijk zonder garantie zijn. Dat er tenminste een periode wordt gegeven om een laptop goed uit te proberen, is echter wenselijk.

Gerelateerde artikelen

Huur een Top Marketing Bureau uit Amsterdam in voor Voortreffelijke SEO Resultaten

Tips om afvalscheiding te stimuleren

Een goedkope zorgverzekering, bestaat dat wel?