Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Persoonlijk letsel; wat moet je doen?

Ben je betrokken geweest bij een ongeval? Dan is het zeker verstandig om meteen na het ongeval jouw belangen te laten behartigen door een letselschade-expert. Want vaak ben je zelf na een ongeval nog niet in staat om helder na te denken en beslissingen te nemen. Ook al kun je dat wel, dan zijn de procedures bij letselschade zo ingewikkeld dat je daar beter niet zelf aan kunt beginnen. Het is dus verstandiger om een bedrijf als Juridicas in te schakelen. Het komt namelijk vaak voor dat als gedupeerden hun zaak zelf afhandelen, zij zichzelf daarbij ernstig benadelen. Daarom is het altijd verstandiger om een deskundige in te schakelen. 

Wat kan een letselschade-expert voor mij betekenen?

Een ongeval kan grote gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld gewond geraakt zijn en verschillende klachten hebben. Vaak lijdt je direct schade na een ongeval. Je bent bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geraakt en lijdt hierdoor inkomensschade. Maar het kan ook zijn dat je kosten maakt voor bijvoorbeeld medische behandelingen. Een letselschade-expert stelt de aansprakelijke partij aansprakelijk. Zij zorgen ervoor dat je direct een voorschot op de totale schade krijgt.  

Wanneer moet ik een letselschade advocaat inschakelen?

Na het melden van de letselschade bij een letselschade-expert heb je vaak eerst een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek wordt gekeken naar de oorzaak, wat er precies gebeurd is en wat de gevolgen daarvan zijn. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal verschillende vragen. Met deze gegevens kan worden bepaald wat de te verhalen schade zal zijn, en op welke manier deze verhaalt zal worden. De expert legt dat uiteraard allemaal zorgvuldig en duidelijk uit, zodat je precies weet wat er in het proces gaat gebeuren.

Welke schade verhaalt de letselschade-expert allemaal?

Eerst zullen alle schadeposten op een rijtje gezet moeten worden, zoals bijvoorbeeld medische kosten, verlies aan verdienvermogen (oftewel je inkomen), reiskosten, kosten voor verzorging en verpleging, of economische kwetsbaarheid en kosten voor de overname van bijvoorbeeld huishoudelijke taken. Deze schadeposten zijn allemaal materieel van aard, maar daarnaast heb je als schade letsel slachtoffer ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor het leed dat je door het ongeval lijdt.

Rechtsbijstand letselschade-expert

Een letselschade-expert hoeft niet altijd duur te zijn. De kosten van rechtsbijstand worden namelijk in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij. Dit is bij wet zo geregeld. Voor het verhalen van jouw letselschade na een ongeval maak je dus gelukkig zelf geen kosten!

Gerelateerde artikelen

Het wonder van detailing: Uw auto op zijn best met Ride And Shine Detailing

Waarom je moet kunnen vertrouwen op je algemene voorwaarden

Wat kan relatieadvies voor je relatie betekenen?