Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Jouw bedrijf inschrijven op een postbus?

Alhoewel steeds meer ondernemers vanuit huis werken of vanuit verschillende plekken opereren, zijn de regels voor het inschrijven van je bedrijf (nog) niet altijd even flexibel. Hoe kan je – binnen de regels – hier het beste mee omgaan? Daarover geven we je wat tips.

 

Een postbus

Steeds meer bedrijven hebben in Nederland tegenwoordig een postbus. Eigenlijk kan je een postbus zien als een virtueel kantoor; een plek om je zakelijke post op te ontvangen. Een postbus is een stuk goedkoper dan een bedrijfspand. 

Redenen voor een postbus

·         Je wilt liever niet dat jouw huisadres of vestigingsadres openbaar is.

·         Als je ZZP-er bent wil je vaak ook niet dat iedereen jouw woonadres weet.

·         Voor starters die nog geen bedrijfspand hebben is een postbus ook een handige oplossing en een stuk goedkoper dan een pand huren.

·         Je houdt zo privé en zakelijk gemakkelijk gescheiden van elkaar.

 Een postbus huren

Bij PostNL kan je een postbus huren. Je kan dit eenvoudig zelf regelen via internet. Meestal heb je alleen een recent uittreksel van je inschrijving van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK) nodig. Deze is online bij de KvK op te vragen. Binnen een week kan je dan de sleutels van jouw postbus meestal al ophalen. Neem dan wel een identiteitsbewijs mee. 

De Kamer van Koophandel (KvK)

Om je bedrijf in te schrijven bij de KvK blijft een vestigingsadres nodig. Je moet dus het pand waar je je werk verricht opgeven als vestigingsadres. Als je een kantoor huurt in een bedrijfspand dien je daar minstens veertig uur per week aanwezig te zijn volgens jouw huurcontract. Als dat minder is, kan de KvK jouw inschrijving verwijderen.

Wat is een virtueel adres?

Je kan een postbus gerust als postadres opgeven bij de inschrijving bij de KvK, maar dan blijft jouw privéadres zichtbaar als vestigingsadres. Een oplossing hiervoor is om je bedrijf in te schrijven op een virtueel adres. Zo ziet  niemand meer ongewenst jouw privéadres. Bovendien komt het onprofessioneel over om een privéadres te gebruiken als vestigingsadres. Een virtueel bedrijfsadres is een fysiek adres dat wordt geleverd bij het verhuren van virtuele kantoren. Je bedrijf krijgt een echt bestaand adres, maar zonder allerlei hoge kosten. Dit adres mag je ook gebruiken om je bedrijf te registreren bij de KvK. Een virtueel adres bied je vaak nog meer voordelen, zoals bijvoorbeeld e-maildiensten.

 

Gerelateerde artikelen

Huur een Top Marketing Bureau uit Amsterdam in voor Voortreffelijke SEO Resultaten

Waarom SEO cruciaal is bij het ontwikkelen van een digitale marketing strategie

Cadeautjes geven is het moeilijkste wat er is