Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Hoe verlichting kan zorgen voor een duurzamer kantoor

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in organisaties.Sommige organisaties pakken het direct groots aan, maar je kan ook jouw steentje bijdragen als je niet de mogelijkheden heeft om het kantoor direct energieneutraal te maken. Je verlichting aanpassen maakt bijvoorbeeld al een groot verschil! Ben je benieuwd wat je kan doen? Lees dan verder!

 

Natuurlijk licht 

De eerste tip klinkt heel logisch, namelijk: maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig blootgesteld worden aan natuurlijk licht zich beter kunnen concentreren, alerter zijn en een beter korte termijn geheugen hebben. In de zakenwereld resulteert dit in een hogere productiviteit. Het heeft niet alleen een positieve invloed op het gedrag van de werknemers, maar ook op de stroomrekening. In de zomer kan je de hele dag werken zonder de lampen aan, mits er genoeg licht door de ramen komt. 

 

Bewegingsmelder 

Een andere tip is: doe het licht uit in ruimtes waar niemand is. Het heeft echt geen zin om de verlichting de hele dag te laten branden in ruimtes die niet of nauwelijks gebruikt wordt. Communiceer dit duidelijk naar je werknemers, zodat iedereen er alert op is. Het is een kleine moeite met een groot resultaat. Merk je dat je werknemers dit vaak vergeten? Kies dan voor een bewegingsmelder. Deze schakelt het licht in en uit als hij beweging constateert. Is het gebruik van bewegingsmelders niet mogelijk? Overweeg dan om timers op de verlichting te zetten. Mocht iemand dan toch vergeten om het licht uit te doen, gaat het automatisch uit.

 

Ledverlichting 

De laatste tip is het vervangen van gewone lampen door Ledverlichting. Ledverlichting is een stuk duurzamer doordat de levensduur langer is dan andere lampen. Ook bespaar je aanzienlijk op je energiekosten en het is een stuk beter voor het milieu.

 

Kies voor Kato 

Naast de bovengenoemde opties zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw kantoor duurzamer te maken. Wil je meer informatie over inrichting van een project? Of heb je al een tijdje in je hoofd dat jouw pand anders ingericht moet worden? Neem dan eens een kijkje op de website van Katoprojecten. Deze partij richt alle ruimtes als de beste in, waardoor je zeker weet dat je straks een geweldig nieuw ingericht pand hebt!

 

https://katoprojecten.nl/

Gerelateerde artikelen

Wanneer legaliseren documenten?

Tips voor het effectief leren van de Duitse taal

De voordelen van het volgen van een opleiding automonteur