Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Een complete gids voor een succesvolle Shopify Plus webshop

Als je op zoek bent naar een e-commerceplatform waarmee je een professionele en succesvolle online winkel kunt opzetten, dan is een Shopify Plus webshop wellicht de beste optie voor jou. In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je moet weten over Shopify Plus en hoe je het kunt gebruiken om een winstgevende webshop op te zetten.

Wat is Shopify Plus? 

Shopify Plus is een e-commerceplatform dat is ontworpen voor grote bedrijven en ondernemingen die op zoek zijn naar een oplossing op maat. Het is gebouwd op hetzelfde fundament als de standaard Shopify-website, maar het biedt extra functies en mogelijkheden voor het beheer van grote e-commercewinkels.

Voordelen van Shopify Plus 

Shopify Plus biedt veel voordelen ten opzichte van andere e-commerceplatforms. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Schaalbaarheid: Shopify Plus is ontworpen om te groeien met jouw bedrijf. Als jouw bedrijf groeit, kan Shopify Plus zich aanpassen aan jouw behoeften. Het platform kan een grote hoeveelheid verkeer aan en heeft een hoog niveau van stabiliteit en betrouwbaarheid.

 2. Aanpasbaarheid: Shopify Plus biedt meer aanpassingsmogelijkheden dan de standaard Shopify-website. Dit betekent dat je het uiterlijk en de functionaliteit van jouw webshop kunt aanpassen aan jouw behoeften.

 3. Betrouwbaarheid: Shopify Plus heeft een hoge mate van betrouwbaarheid en beveiliging. Het platform biedt 24/7 technische ondersteuning en geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals SSL-certificaten en DDoS-bescherming.

 4. Integraties: Shopify Plus biedt een breed scala aan integraties met andere software en services. Dit maakt het gemakkelijk om jouw webshop te integreren met andere bedrijfssystemen, zoals CRM-systemen, boekhoudsoftware en verzendservices.

Hoe werkt Shopify Plus? 

Shopify Plus werkt op dezelfde manier als de standaard Shopify-website, maar het biedt extra functies en mogelijkheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van Shopify Plus:

 1. API-toegang: Shopify Plus biedt volledige API-toegang, wat betekent dat je jouw webshop volledig kunt aanpassen en integreren met andere software en systemen.

 2. Geavanceerde rapportage: Shopify Plus biedt uitgebreide rapportage- en analysefuncties, waarmee je inzicht krijgt in jouw bedrijfsprestaties en de prestaties van jouw webshop.

 3. Prioritaire ondersteuning: Shopify Plus biedt prioritaire ondersteuning via telefoon, e-mail en live chat. Dit betekent dat je snel hulp kunt krijgen als je technische problemen hebt.

 4. Ondersteuning voor meerdere winkels: Shopify Plus ondersteunt het beheer van meerdere winkels vanuit één dashboard. Dit maakt het gemakkelijk om jouw e-commercebedrijf te schalen en uit te breiden.

Hoe begin ik met Shopify Plus? 

Als je geïnteresseerd bent in Shopify Plus en wilt beginnen met het opzetten van een webshop, zijn hier de stappen die je moet volgen:

 1. Maak een account aan: Het eerste wat je moet doen, is een account aanmaken op Shopify Plus. Ga naar de website van Shopify en klik op de knop ‘Start Gratis Proefperiode’. Volg de stappen om je aan te melden en een account aan te maken.

 2. Kies een thema: Shopify Plus biedt een breed scala aan thema’s die je kunt gebruiken om jouw webshop te bouwen. Kies een thema dat past bij jouw bedrijf en doelstellingen.

 3. Pas het thema aan: Nadat je een thema hebt gekozen, kun je het aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Shopify Plus biedt veel aanpassingsmogelijkheden, zoals het toevoegen van aangepaste code, het wijzigen van kleuren en lettertypen en het aanpassen van de lay-out.

 4. Voeg producten toe: Als je het thema hebt aangepast, kun je beginnen met het toevoegen van producten aan jouw webshop. Voeg beschrijvingen, afbeeldingen en prijzen toe voor elk product dat je wilt verkopen.

 5. Configureer betalingen en verzending: Shopify Plus biedt integraties met verschillende betalings- en verzendproviders, waaronder PayPal, Stripe en UPS. Configureer jouw betalings- en verzendopties in de instellingen van jouw webshop.

 6. Test jouw webshop: Voordat je jouw webshop lanceert, is het belangrijk om het grondig te testen. Zorg ervoor dat alle pagina’s en functies goed werken en dat de betalingen en verzending correct zijn geconfigureerd.

 7. Lanceer jouw webshop: Als je tevreden bent met jouw webshop en alle tests succesvol zijn uitgevoerd, is het tijd om het te lanceren. Maak jouw webshop bekend bij jouw doelgroep en promoot het op sociale media en andere marketingkanalen.

 

Gerelateerde artikelen

Oorbellen Goud: Het chique accessoire van alle tijden!

Minder zitten, langer leven! Koop een zit-sta bureau

AV Tours, uw Kenia specialist, presenteert de ultieme Afrikaanse safari-ervaring.