Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Dit moet je weten over animatievideo’s

Met film en reguliere videoproductie kun je een boodschap op een fantastische manier overbrengen. Het nadeel van een reguliere videoproductie is dat je alleen kunt werken met de beelden die je hebt geschoten. Met een animatievideo zijn de mogelijkheden oneindig en kun je bepaalde uitingen vormgeven die je niet met film kan vormgeven. Wil jij alles weten over animatievideo’s? Lees dan verder!

Wat is een animatievideo?

Een animatievideo is in eerste instantie een video die volledig getekend is, echter kan het ook een getekende video gecombineerd met gefilmd beeld zijn. Een animatievideo biedt mogelijkheden voor bepaalde doeleinden in een video. Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde doelgroep zoals kinderen veel beter aanspreken met een animatievideo. Ook voor doeleinden als een stappenplan of uitleg geven over de werking van een bepaald product kun je met een animatievideo veel beter tot de kern komen. Doordat je complete vrijheid hebt in de beelden die je kunt creëren en er eigen geen beperkingen zijn, kun je de video precies realiseren zoals je zelf wilt.

Waar voldoet de ideale animatievideo aan?

Met social media netwerken die ons constant nieuwe content aanbieden is de gemiddelde spanningsboog aanzienlijk minder geworden. Het is dan ook belangrijk om in je video binnen 60 tot 90 seconden je boodschap te hebben overgebracht, dit is namelijk het tijdsbestek waarin je iemand zijn of haar aandacht hebt. Video’s kun je plaatsen op je website, bijvoorbeeld ter verduidelijking van een product of dienst, maar ook op social media of als advertentie. Dit laatste zal je vooral doen in het geval van het aantrekken van nieuwe klanten (of terugkerende klanten), terwijl je in het geval een productvideo op een productpagina juist weer conversie verhogend werkt.

Wil jij een animatievideo laten maken?

Animatie video laten maken? Kies dan een kundige partij die je hierbij kan helpen. Het maken van een animatievideo is zeer specialistisch werk en het is belangrijk dat je hiervoor de juiste partij inschakelt.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom hybride werken het beste van twee werelden is: een uitgebreide gids

wielen 101: Tips voor het kiezen van de juiste wielen voor uw toepassing

Loonadministratie zelf doen of toch uitbesteden?