Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

De voordelen van een voertuigvolgsysteem

Zit je te denken om voor je bedrijf een systeem aan te schaffen waarmee jij al jouw bedrijfsvoertuigen kunt volgen? Dan vraag je je misschien af wat de voordelen zijn van een voertuigvolgsysteem. Ondanks deze voordelen natuurlijk sterk afhangen van het soort bedrijf zijn er genoeg standaard voordelen te noemen.

Geen handmatige kilometerregistratie meer

Zijn jouw medewerkers die in een bedrijfsvoertuig rijden er ook niet dol op om van iedere rit die ze maken alle gegevens te noteren? En komt je administratieve afdeling om in het werk door het verwerken en vastleggen van al deze gegevens? Dan is het fijn om te weten dat dit niet langer nodig is als je besluit over te stappen naar een voertuigvolgsysteem.

Met een voertuigvolgsysteem worden namelijk alle ritten continue gemonitord en vastgelegd. Precies op de manier die de Belastingdienst van een kilometerregistratie vereist. Hierdoor hoeft er handmatig niets meer aan worden toegevoegd. De gegevens worden automatisch vanuit het voertuig verzonden en komen in een kant-en-klare manier in jouw persoonlijke dashboard terecht. Je hebt daar dus helemaal geen omkijken meer naar!

Altijd grip op de planning

Iedereen weet het: iedere gemaakte planning is in de realiteit toch bijna altijd anders. Om hier goed op in te kunnen spelen, zou je moeten weten waar jouw medewerkers zich bevinden. Want alleen op deze manier kun jij degene die het dichtst bij een spoedgeval is, of het meest voorloopt op schema, naar de klant sturen. En wanneer je zicht hebt op jouw medewerkers merk je eventuele vertragingen sneller op, dus kun je een planning hier sneller op aanpassen zodat jouw klanten hier nauwelijks hinder van ondervinden. Flexibel en efficiënt werken wordt een stuk gemakkelijker als jij precies weet waar jouw medewerkers zich bevinden.

Minder kosten

Een voertuigvolgsysteem biedt alles wat nodig is om een preventief onderhoudsschema te ontwikkelen, op maat voor jouw wagenpark. Denken hierbij aan kilometerregistratie, het aantal gedraaide motoruren en het brandstofverbruik. Het stelt je in staat om het aantal storingen, startpogingen, wegsleepacties en spoedherstellingen te volgen. Wat kan helpen bij het identificeren van potentiële probleemgebieden en patronen en het oplossen ervan. Maar ook het stationair draaien kan worden gemonitord waardoor je eenvoudig kunt sturen op onnodig en verspillend stationair draaien.

Door preventief onderhoudsplan op te stellen en te sturen op rijgedrag kun je mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd én geld kan besparen.

Maar ook het reduceren van bijvoorbeeld onterechte of te laat ingediende administratie bespaart veel geld. Want het voertuigvolgsysteem voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst waardoor er altijd een sluitende rittenregistratie is en de kans op boetes en naheffingen aanzienlijk wordt verkleind.

Big data

Weet jij hoe lang je bezig bent met het inplannen van bepaalde werkzaamheden of hoe lang een medewerker onderweg is naar een specifiek adres? Dit zijn zaken die in veel bedrijven geschat moeten worden. Door het verzamelen van allerlei data is dat niet langer nodig. Je hoeft dan namelijk niet langer te schatten, omdat je op van deze data een hele goede voorspelling kunt doen. Zo geef je jouw medewerkers een realistisch tijdvak om bepaalde werkzaamheden af te ronden. En ontstaan er geen onrealistische verwachtingen meer. Ook vallen eventuele afwijkingen eerder op, en kunnen deze worden opgelost. Misschien werken bepaalde routes minder goed dan verwacht, of heeft een medewerker op bepaalde punten wat meer hulp nodig om de werkzaamheden efficiënter te kunnen uitvoeren. Allemaal zaken die je met behulp van big data nog kunt vaststellen voordat ze je bedrijfsproces negatief beïnvloeden.

https://yeshugo.com/

Gerelateerde artikelen

Hoe de juiste apparatuur jouw onderneming kan helpen

De sleutelrol van luchtfiltratie in industriƫle omgevingen

Met dit ideale kerstpakket maak je iedereen blij dit jaar