Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

Administratie bijhouden als verloskundige: Heb je een boekhouder nodig?

Als verloskundige is het zeer mogelijk dat je een zelfstandige ondernemer bent. Dit geeft je ontzettend veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheden. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor je eigen administratie. Als deze niet correct is, kun je een boete ontvangen van de Belastingdienst. Er staat dus flink wat druk op je.

Veel verloskundigen kiezen er daarom voor om een boekhouder in te schakelen. Een administratiekantoor dat gespecialiseerd is in de zorg, weet namelijk precies welke regels en vrijstellingen op jou van toepassing zijn. Zou jij een als verloskundige een boekhouder kunnen gebruiken? In dit artikel nemen we de belangrijkste scenario’s met je door.

Beginnende verloskundige

Als beginnend verloskundige komt er ontzettend veel op je af. Misschien ben je net klaar met je opleiding, en is je nieuwe werk zeer uitdagend. Dan kan het lastig zijn om je ook nog eens te richten op je administratie. Als je geen eerdere ervaring hebt met boekhouding, kan het vrij ingewikkeld lijken. Ook je belastingaangifte kost flink wat tijd en kennis van de wetgeving.

Je boekhouding als verloskundige is iets wat in je opleiding misschien niet genoeg ter sprake is gekomen. Hierdoor kan het overweldigend zijn. Het inschakelen van een boekhouder kan hierbij voor enorm veel opluchting zorgen. Zo wordt er je precies verteld wat er van je verwacht wordt. Ook kan een boekhouder de administratie (deels) van je overnemen. Dan hoef je er niet meer naar om te kijken, en kun je je compleet richten op je nieuwe carrière. Dat is immers al spannend genoeg!

Verloskundige met een praktijk

Als je een praktijk hebt, komen er nog meer verantwoordelijkheden bij kijken als het gaat om je administratie. Als je personeel hebt, ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de salarisadministratie van je medewerkers. De Belastingdienst verwacht dan ook extra informatie te ontvangen. Het kan lijken alsof je meer kopzorgen hebt aan de boekhouding dan aan je werk als verloskundige. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling wezen.

Bij het inschakelen van een administratiekantoor worden je boekhoudkundige taken van je overgenomen. Ten eerste zal dit betekenen dat je het salaris van je personeel altijd correct wordt ingevoerd en op tijd wordt uitbetaald. Dit is ontzettend belangrijk, want je wilt niet dat er problemen ontstaan als het om je werknemers gaat. Ook het debiteuren- en crediteurenbeheer zal door je boekhouder worden overgenomen. Zo mis je nooit meer een deadline voor een openstaande factuur.

Misschien denk je erover na om je praktijk uit te breiden, of een andere praktijk over te nemen. Maar hoe zit dat precies met je financiën? Is dit wel een verstandige investering in deze economie? Een boekhouder kan je betrouwbaar advies geven over je situatie. Ook zal data gebruikt worden om een analyse te maken. Zo kun je met veel meer vertrouwen een grote stap als deze maken.

Boekhouder verloskundige en overzicht

Als zelfstandige verloskundige kun je het misschien een intimiderend idee vinden om je administratie uit handen te geven. Het is namelijk ontzettend belangrijk om zelf een goed overzicht van je financiën te hebben. Zo blijf je in controle, en kun je beter aanvoelen waar je wel of niet aan kunt uitgeven. Het aannemen van een boekhouder hoeft echter niet te betekenen dat je je administratie niet kunt inzien.

Zofi is een administratiekantoor dat zich richt op de zorgsector. Hier gebeurt veel van je boekhouding online. Dit betekent dat je op elk moment kunt inloggen om je administratie te bekijken. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om je administratie gedeeltelijk zelf te blijven doen. Zofi zorgt er in dat geval voor dat alles klopt voordat het naar de Belastingdienst gaat.

Ook is Zofi een expert als boekhouder voor de verloskundige. Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om de fiscale wetgeving van je beroep. Dat betekent dat je nooit meer een cent te veel belasting betaalt!

Gerelateerde artikelen

Data Masking: Bescherm jouw gevoelige gegevens effectief

Online marketing is meer dan mensen laten klikken: Data en online marketing

Waarom hybride werken het beste van twee werelden is: een uitgebreide gids