Losser Digitaal
Image default
Zakelijk

5 soorten krimpkousen en hun toepassing

Wil je ervoor zorgen dat ongeïsoleerde kabelschoentjes, connectoren en verbindingen elektrisch veilig zijn? Moet je kabels stevig en veilig samenbinden? De buitenkant van een kabel repareren? Of een buitenlaag isoleren en beschermen? Voor al deze dingen zijn de krimpkousen gewoon de oplossing. Krimpkousen van wkk-europe zijn speciaal gemaakt om kabels te isoleren en te beschermen. Ze zijn tevens makkelijk te gebruiken en er zijn verschillende soorten. Welke soorten dat zijn, lees je hier.

Dunwandige krimpkousen

Ten eerste hebben we dunwandige krimpkousen. Deze zijn gemaakt van vernet polyolefine en zijn ideaal om ongeïsoleerde kabelschoentjes, connectoren en verbindingen te isoleren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten, inclusief versies die waterdicht zijn, niet snel vlam vatten en geen halogenen bevatten. Deze krimpkousen zijn top voor een betrouwbare isolatie en bieden bescherming voor allerlei elektrische onderdelen.

Middelwandige krimpkousen

Middeldikke krimpkousen zijn weer goed bestand tegen krassen en stoten. Ze zijn perfect voor het repareren van de buitenkant van kabels of voor het maken van verbindingen tussen kabels. Doordat er lijm in zit, zijn ze ook heel waterdicht. Dit is natuurlijk onmisbaar als je ze in natte plekken gebruikt.

Dikwandige krimpkousen

Dikke krimpkousen worden voornamelijk gebruikt voor het verbinden van kabels, omdat ze de buitenkant van kabels isoleren en beschermen. Ze zijn waterdicht en werken goed met allerlei materialen zoals staal, aluminium, koper, gewoon plastic, maar ook met rekbaar isolatiemateriaal. Deze kousen zorgen voor een stevige en langdurige bescherming van belangrijke elektrische verbindingen.

Transparante krimpkous

Dan hebben we de transparante krimpkous. Deze wordt veel gebruikt om kabels te isoleren en tegelijkertijd alle belangrijke markeringen zichtbaar te houden. Dit is weer handig op plekken waar het belangrijk is om kleuren of labels goed te kunnen zien, zoals in openbare gebouwen, tunnels en vervoermiddelen. Deze doorzichtige kous, ook wel oversleeving genoemd, zorgt ervoor dat de bedrading veilig en makkelijk te begrijpen blijft.

Krimpkous met lijmlaag

De krimpkous met lijmlaag combineert een crosslinked buitenmantel met een binnenlaag van lijm. Bij verhitting smelt en vloeit de binnenste lijmlaag, waardoor een kleeflaag ontstaat die zorgt voor een goede aansluiting op de draad, ader of connector. Deze krimpkous biedt extra mechanische sterkte, weerbestendigheid en bescherming tegen corrosie, waardoor het ideaal is voor diverse toepassingen, waaronder ondergronds gebruik. Nu je de verschillende soorten kent, zou je een beter beeld moeten hebben van wat bij jouw project past.

Gerelateerde artikelen

Deze opleidingen bieden een goed toekomstperspectief

Je bent van plan om een bedrijfsoverdracht uit te voeren?

De voordelen van Recruitment Process Outsourcing bij Talent Solutions