Losser Digitaal
Image default
Wonen

Zo style je een grijs vloerkleed voor een prachtige look

 

Grijze vloerkleden worden steeds populairder in huizen over de hele wereld. Daar zijn vele redenen voor: een grijs vloerkleed kan op zoveel verschillende manieren worden gestyled, het past bij elk kleurenschema en is perfect voor zowel hedendaagse als traditionele interieurs. In deze blog bespreken we enkele van de beste manieren om een grijs vloerkleed in je huis te stylen. We geven ook tips om het perfecte vloerkleed voor je ruimte te kiezen!

Een hoogpolig grijs vloerkleed

Als je op zoek bent naar een grijs vloerkleed dat een statement maakt, overweeg dan om er een te kiezen met een interessant patroon of textuur. Een ruig vloerkleed is een geweldige optie als je wat gezellige warmte wilt toevoegen aan je ruimte. Een grijs vloerkleed met een hoge pool is in dit geval altijd een goed idee omdat de hoge pool wat diepte in je ruimte aanbrengt. Als je hardhouten vloeren hebt, zal een laagpolig of berber grijs vloerkleed helpen deze te beschermen tegen krassen.

Het formaat van een grijs vloerkleed

Bij het kiezen van het juiste formaat vloerkleed voor je ruimte moet je met een paar dingen rekening houden. Meet eerst het gebied op waar je een grijs vloerkleed wilt leggen. Je moet ten minste 15 centimeter vrijlaten rondom het tapijt. Ten tweede moet je bij het kiezen van een maat rekening houden met het meubilair in de kamer. Je wilt niet dat een grijs vloerkleed te klein of te groot is ten opzichte van het meubilair. Grijze vloerkleden zijn er in allerlei maten, dus er is zeker een die perfect bij je ruimte past!

Het stylen van een grijs vloerkleed

Zoals we al eerder zeiden, is een van de leuke dingen van een grijs vloerkleed dat ze op veel verschillende manieren kunnen worden gestyled. Als je een meer traditionele look wil, kan je overwegen een grijs vloerkleed te combineren met een kleiner vloerkleed. Zo krijgt je ruimte meer uitstraling en diepte. Je kunt een grijs vloerkleed als alternatief ook als wandkleed gebruiken! Dit is een geweldige manier om kleur en patroon toe te voegen aan een kamer zonder deze te overweldigen.

Een grijs vloerkleed als basis

Als je op zoek bent naar iets meer eigentijds, overweeg dan om een grijs vloerkleed te gebruiken als basis voor je ruimte. Je kunt je inrichting opbouwen rond het vloerkleed door meubels en accessoires in complementaire kleuren te kiezen. Grijs is een veelzijdige kleur die goed past bij zowat elke andere kleur, dus je hebt heel wat mogelijkheden om uit te kiezen! We hopen dat je deze tips nuttig vond! Grijze vloerkleden zijn een geweldige manier om elke ruimte interessanter en diepgaander te maken. Er zijn zoveel manieren om ze te stylen waardoor ze in elk interieur passen. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde artikelen

De inpak tips om correct in te pakken

Boxspring kopen?

Plaatsing zonnepanelen