Losser Digitaal
Image default
Wonen

Zo maak je je dakgoot schoon

Het schoonmaken van je dakgoot is misschien niet enorm leuk, maar wel erg belangrijk. Zonder een schone dakgoot kan deze zomaar volledig overstromen, of helemaal verstopt raken. Dat is natuurlijk niet zo fijn, in dit artikel vertellen we je daarom hoe je je dakgoot schoonmaakt.

 

Het perfecte moment voor het schoonmaken van je dakgoot is de herfst. Aan het einde van de herfst zijn namelijk alle bladeren van de bomen gevallen en komt er niet veel vuil meer in je dakgoot terecht. 

Zorg voor een goede opstap

Vrijwel niemand kan zonder goede trap, ladder of steiger bij de dakgoot. Het is dan ook belangrijk dat je een goed opstapje hebt. Je kunt dat het beste met een rolsteiger of kamersteiger doen. Een rolsteiger heeft namelijk speciale wielen voor buitenwerk. Heb je nu wel een kamersteiger, maar wil je daar speciale wielen voor? Dan kun je rolsteiger wielen kopen bij rolsteiger.net

Schoonmaken

Als je eenmaal het juiste opstapje hebt, kun je beginnen met schoonmaken. Een emmer, een paar handschoenen en een handveger komen dan zeker van pas. Met je handen schep je alle oude bladeren en de rest van de troep uit de goot. Dit kun je allemaal in de emmer gooien, waarna je het bij het GFT-afval kunt weggooien. De dakgoot kun je later navegen met de handveger. Wil je de dakgoot echt heel goed schoonmaken? Dan kun je deze nog even schoonspuiten.

Check de staat van je dakpannen

Als je toch op de rolsteiger staat, is het verstandig om meteen de staat van je dakpannen te controleren. Check ook het vuil in de dakgoot, zitten hier bijvoorbeeld veel scherven in? Dan kan het zomaar zijn dat je dakpannen aan het verslijten zijn. Dakpannen verouderen na ongeveer 50 jaar.

Gerelateerde artikelen

Zoek de ontspanning in jouw eigen achtertuin

Een kat kopen? Dit is wat je moet weten!

Een eenvoudige en natuurlijke oplossing: Rupsen bestrijden met azijn!