Losser Digitaal
Image default
Wonen

Zo houd je je stoelen mooi

Heb je net nieuwe stoelen, maar ook kinderen of huisdieren? Dan kan het een hele uitdaging zijn om ze mooi te houden. Kinderen knoeien nogal eens, en katten vinden het heerlijk om op je stoffen eetkamerstoelen te liggen. Een aantal tips om je stoelen zo lang mogelijk mooi te houden.

Impregneren

Als je stoffen eetkamerstoelen hebt, kan je de stof impregneren voordat je de stoelen in gebruik neemt. Hierdoor komt er als het ware een laagje over de stof te liggen, waardoor het waterafstotend wordt. De stof zal geen vocht opnemen en vlekken worden ook minder snel zichtbaar.

Reinigen

Wordt er geknoeid op je stoel? Maak de stoel dan direct schoon en wacht niet tot de vlek is ingetrokken. Dan is het veel moeilijker om de stoel weer schoon te krijgen. Gebruik milde schoonmaakmiddelen en test eerst op de onderkant van de stoel of de stof er tegen kan. Zo voorkom je dat de stof beschadigd raakt.

Laten reinigen

Zit je stoel al onder de vlekken en krijg je het zelf niet meer schoon? Overweeg dan eens om de stoelen professioneel te laten reinigen. Een specialist weet precies met welke middelen hij welke stof moet behandelen, en heeft vaak vele trucjes om vlekken er weer uit te krijgen. Door het reinigen over te laten aan een professional, zien je stoelen er snel weer uit als nieuw.

Stoelhoezen

Denk je dat je stoelen niet meer te redden zijn? Dan zijn stoelhoezen je redding. Door de vele soorten en maten stoelhoezen die er zijn, is er altijd een die om jouw stoelen past. Stoelhoezen kan je natuurlijk ook gebruiken als je stoelen nog nieuw zijn, juist ter bescherming van de stoel. Als je kinderen nog klein zijn bijvoorbeeld. Je kan de stoelhoezen dan makkelijk in de was gooien terwijl je stoelen zelf als nieuw blijven.

Gerelateerde artikelen

Kunststof voordeur met 20 jaar garantie bij Qozijn!

Thuiswerken

Handige Tips voor het Ontstoppen van een Riool