Losser Digitaal
Image default
Wonen

Woning verhuren in Twente? Zo werkt het

Ga je binnenkort samenwonen of heb je geïnvesteerd in een tweede huis en zoek je nu een bestemming? Misschien is het dan interessant om je huis te gaan verkopen. Je kunt natuurlijk een verhuurmakelaar inhuren, maar dit is vaak best kostbaar. Heb je er ooit aan gedacht om je zelf je huis te verhuren? Je regelt dit snel en eenvoudig door een paar simpele stappen te volgen.

Kies je huurcontract

Voordat je je woning gaat verhuren is het slim om na te gaan hoe je je woning wilt verhuren. Je kunt kiezen voor verhuren volgens de Leegstandswet (6 maanden tot 5 jaar), een kortdurend huurcontract (maximaal 2 jaar) of een contract voor onbepaalde tijd. Kies het huurcontract dat het beste bij jouw situatie past. Verhuren volgens de Leegstandswet is bijvoorbeeld heel interessant als je huis leegstaat en jij zelf al ergens anders woont. Je mag in dit geval helemaal zelf de huurprijs bepalen. Dit ligt anders bij een kortdurend huurcontract. Hierbij spreek je een vaste huurprijs af op basis van het WWS. Ook de huurperiode staat vooraf vast en kan niet tussentijds opgezegd worden. Handig als je voor een tijdje op reis gaat, maar niet als je je woning wilt verkopen. Tot slot het verhuren voor onbepaalde tijd. De huurder geniet dan van volledige huurbescherming en kan in je woning blijven wonen zolang als diegene dat graag wil.

Maak een advertentie

Heb je gekozen voor een huurcontract, dan begint het leuke werk: het maken van de advertentie. Maak goede foto’s op een mooie dag en zoek uit welke kenmerken de huurwoning heeft. Een energielabel is voor veel huurders interessant om te weten en ook het aantal vierkante meters is handig om te vermelden. Op een woningplatform zoals Huurstunt.nl kun je eenvoudig zelf een advertentie aanmelden en delen met honderdduizenden woningzoekenden.

Kies een huurder

Heb je een aantal reacties ontvangen, dan kun je helemaal zelf een huurder kiezen. Voer een paar gesprekken en kijk bij wie jij je prettig voelt. Dit is heel persoonlijk. Je kunt natuurlijk altijd vragen om een verklaring van de vorige verhuurder, zodat je weet hoe diegene omgaat met het pand en de huur daarvan. Ook is het slim om een bewijs van inkomen te vragen, zodat je zeker weet dat diegene de huurprijs kan betalen. Heb je iemand uitgekozen, dan kun je de huis verhuren en maandelijks een extra zakcentje verdienen. Succes!

https://www.huurstunt.nl/woning-verhuren/

Gerelateerde artikelen

Leren koud douchen

Opbouwspots voor de Perfecte Veranda-Ambiance

Zij bieden u een levensloopbestendige woning in Groningen aan