Losser Digitaal
Image default
Wonen

Welke vloer past het best bij jou?

Ga je binnenkort verhuizen of is jouw vloer wel aan vervanging toe? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe vloer te gaan leggen! Zoals je wellicht al weet zijn er talloze vloeren te koop met ieder zo hun eigen voor- en nadelen. Wij hebben de voor- en nadelen van de meest populaire vloeren in Nederland op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel weet je dan ook precies welke soort vloer het meest aan jouw wensen voldoet. 

Parketvloer: een natuurlijke uitstraling

De natuurlijke uitstraling van parketvloeren is één van de grootste voordelen van deze populaire vloersoort. Doordat een parketvloer van echt hout is gemaakt, krijgt jouw woning een luxe en natuurlijke look en feel die andere vloersoorten je niet kunnen bieden. Verder is een parketvloer vaak eenvoudig zelf aan te leggen, maar kost het wel wat energie om deze te onderhouden. Omdat de vloer uit hout bestaat, zul je namelijk aan de slag moeten met olie en lak. 

PVC vloer: veelzijdig

Wist je dat PVC vloeren in diverse kleuren en met allerlei design te koop zijn? Deze soort vloer is de afgelopen jaren ontzettend in populariteit gestegen en wij begrijpen wel waarom! Een PVC vloer heeft bijna geen onderhoud nodig en blijft alsnog jarenlang mooi. Een nadeel bij het leggen van een PVC vloer is dat deze soort alleen gelegd kan worden op een zeer vlakke ondervloer. In veel gevallen zul je de ondervloer dus eerst vlak moeten krijgen. 

Laminaat: de keuze is reuze

Ben jij wel klaar met de tegels in de badkamer of keuken? Dan kun je laminaat overwegen! Laminaat is eenvoudig te leggen en in veel gevallen waterbestendig. Dit maakt dat deze vloer ook geschikt is voor onder andere de badkamer en keuken. Zo kun je met laminaat overal in je woning dezelfde vloer leggen en dus een geheel creëren. Verder is laminaat in allerlei kleuren te koop en eenvoudig zelf te leggen. Bij laminaat zul je wel moeten opletten dat de laminaat die je gaat leggen, van goede kwaliteit is. Er zijn namelijk diverse soorten laminaat te koop die nogal kunnen verschillen in kwaliteit. 

Heb jij al een keuze kunnen maken? Dan zul je er altijd nog voor moeten kiezen of je de vloer zelf gaat leggen of dat je dit laat doen door een externe partij. Veel vloeren kunnen zelf gelegd worden, wat er juist voor zorgt dat het kopen van een nieuwe vloer aantrekkelijk is.

Gerelateerde artikelen

SUNS tuinmeubelen: Waar stijl en comfort samenkomen

Het restylen van je huis: hier moet je op letten

5 verschillende soorten wielen en hun eigenschappen