Losser Digitaal
Image default
Wonen

Welke makelaarskosten komen er op je af bij het kopen van een huis?

Bij het kopen van een huis krijg je met een hoop verschillende kosten en termen te maken. Een veelgehoorde kostenpost is de makelaarskosten. Je kunt zowel bij het kopen als bij het verkopen van een woning een makelaar inschakelen. Maar welke kosten komen daar bij kijken? En waar let je verder op bij het kiezen van een makelaar wanneer je op zoek bent naar een woning in Rotterdam of omgeving.

Kies een makelaar uit Schiedam, Capelle of Rotterdam die de omgeving goed kent

Makelaarskosten zijn vooral afhankelijk van de manier waarop je je woning wilt verkopen. Wanneer je de volledige promotie wilt betaal je uiteraard het meeste. Wanneer je een huis wilt kopen wordt de prijs vooral bepaald door hoeveel je van het aankoopproces wilt uitbesteden.

Daarnaast ben je gebaat bij een lokale makelaar uit Schiedam of Rotterdam. Een ervaren makelaar uit de regio heeft een goed inzicht in de markt en de waarde van panden. Een makelaar uit Capelle aan den IJssel is vaak ook actief in Rotterdam Zuid en Schiedam. Een professional die goed bekend is met de hele regio kan voor jou op zoek gaan naar de beste prijs voor je woning.

Transparante kosten voorkomen nare verrassingen

Kies altijd voor een makelaar in RotterdamZuid die eerlijk en open is over de prijzen. Vaak wordt de courtage van een makelaar gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs van de woning. Nog beter is een makelaar die een vaste prijs hanteert. Informeer goed naar de diensten die zijn inbegrepen in de verschillende pakketten. Met een vaste prijs weet je precies waar je aan toe bent. Bedenk je wel dat hoe meer je de woning wilt promoten, des te groter de kans dat er een percentage wordt gerekend in plaats van een vast bedrag.

Gerelateerde artikelen

De Wet taxatie onroerend goed in Nederland: wat u moet weten

Welke BBQ is de juiste?

Dekbedovertrek roze: tips voor een perfecte slaapomgeving