Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wat zijn kenmerken van Scandinavische keukens?

Voor een échte Scandinavische keuken, is het natuurlijk aan te bevelen om iets verder te kijken dan de Ikea. Een keuken is niet alleen om in te wonen, maar om echt in te leven en om de handjes af en toe flink te laten wapperen!

 

Scandinavisch design is nog steeds erg in trek. Het is toch een beetje het feng shui van het Westen geworden nietwaar? De reden dat mensen Scandinavisch design zo mooi vinden? Ja, dat zouden wij ook niet weten, het blijft toch een smaakkwestie. Maar als ik dan een gokje moet doen zou ik zeggen: “Het rustige, rond afgewerkte, pastelkleurige, minimalistische, rustgevende en zeer natuurlijke design”.

 

Hoe herken je Scandinavisch design nou eigenlijk?

Scandinavisch design is tijdloos en modern. Het is gemaakt vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Dat houd in dat de ruimte goed benut worden, dat er met duurzame materialen wordt gewerkt en dat het in prijs enorm meevalt ten opzichte van andere keukens.

 

Er wordt vaak gewerkt met white-wash eikenhout details, afwerkingen en fronten. Dat past goed in lichte omgevingen en brengt je gevoelsmatig een stukje dichter bij de natuur. Daarnaast is het stevig, robuust materiaal en weten we van eikenhout dat het echt jaren mee gaat.

 

Vaak wordt er gekozen voor een licht aanrechtblad. Voor de iets hogere segment kwaliteit keukens betekent dat een stenen of betonnen werkblad. Voor de iets goedkopere keukens is neen prachtig hoogglans witte werkblad iets wat we regelmatig terug zien komen in de keuken van Denemarken en Zweden.

 

Scandinavische accessoires

Natuurlijk horen er Scandinavische accessoires in een Scandinavische keuken. Denk hierbij aan borden, kommen, weegschaaltjes, bestek, maar ook aan schilderijtjes, opbergbakjes, een houten wijnrekje en de robuuste houten snijplanken die we van de Noordelijke keuken gewend zijn.

 

Daarnaast worden er vaak eikenhouten elementen verwerkt in stoel- en tafelpoten. Schuif je aan tafel bij onze Noordelijke buren, verwacht dan placemats en onderzetters van katoen of kurk. Dit is hoe jij een Scandinavische keuken kunt herkennen!

https://paulknip.nl/kwaliteit-keukens/

Gerelateerde artikelen

Houten veranda aan huis

Schüco kunststof deuren en schuifpuien

Maak je Slaapkamer Gezellig: Tips voor een knus plekje