Losser Digitaal
Image default
Wonen

Wat u moet weten over EPS isolatie

EPS isolatie is een type isolatie dat is gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Het kan worden gebruikt om zowel commerciële als residentiële gebouwen te isoleren. EPS isolatie heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten isolatie. Het is bijvoorbeeld veel betaalbaarder, het kan ook in een korter tijdsbestek worden geïnstalleerd dan andere soorten isolatie. Daarnaast is het ook nog eens energiezuiniger. EPS isolatie heeft vele voordelen, hieronder geven we verder aan wat de verschillen zijn tussen EPS en ander isolatiemateriaal.

Wat is het verschil tussen EPS en andere isolatiematerialen?

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen of geëxtrudeerd polystyreen. Het is een soort isolatiemateriaal dat wordt gebruikt in muren, plafonds en daken. Zo kan het worden gebruikt om gebouwen te isoleren tegen warmte en kou door een luchtbarrière te vormen tussen de binnen- en buitenomgeving, evenals door een thermische barrière te bieden voor warmte in de wintermaanden en koelte in de zomermaanden. Zo kan EPS worden gemaakt in schuimpanelen of blokken om het gemakkelijker te kunnen installeren op het oppervlak van de buitenhuid van een gebouw of huis.

Hoe kan EPS isolatie gunstig zijn voor uw huis?

EPS isolatie is een isolatie dat al tientallen jaren wordt gebruikt. EPS isolatie valt in de categorie milieuvriendelijke of groene bouwmaterialen. Zo is EPS gemaakt van 100% recyclebare materialen, waardoor je een stukje bijdraagt aan het milieu. Het bestaat uit 2% EPS parels en 98% stilstaand lucht, waardoor het materiaal super licht is. Het belangrijkste voordeel van het materiaal is het vermogen om thermische weerstand te bieden, wat kan helpen om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Zo gaat het materiaal ongeveer 75 jaar mee, waardoor je voor een hele lange tijd kunt genieten van alle voordelen die EPS isolatie met zicht meebrengt.

https://nivoisolatiezorg.nl/eps-isolatie/

Gerelateerde artikelen

Het belang van scherpe messen

Een natuurlijke deurmat van kokos

Waarom een belevingstuin belangrijk is